Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politikere positive over for Alpe D’Huez-projekt

Alpe d'Huez-bjerget er et yndet mål for cykelentusiaster, der vil prøve kræfter med den 13,1 kilometer lange rute, der stiger 8,2 procent op mod toppen. Privatfofo
Beskæftigelsesudvalget nikker ja til cykelprojekt for udsatte unge, der skal cykle til Frankrig og bestige et bjerg for at få selvtillid.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Vi skal have folk i beskæftigelse, men der kan være andre bjerge, der skal bestiges, inden man er klar.

Sådan siger beskæftigelsesudvalgsformand Kristian Andersen (KD), efter at han og udvalgsmedlemmerne mandag sagde ja til projektet "RKSK på Alpe d’Huez".

Projektet, der er udtænkt af cykelentusiasterne Kurt Nybo fra Videbæk og Jan Gram fra Hemmet, vil give 26 unge et forløb med virksomhedspraktik og fysisk træning, der skal kulminere med en 1700 kilometer cykeltur til Frankrig, hvor de skal cykle op på bjerget Alpe d’Huez kendt fra Tour de France.

Projektet er budgetteret til at koste kommunen 546.000 kroner. Heraf går 245.000 kroner til Frankrig-turen, og 80.000 kroner til deltidsansættelse af en projektleder. Cyklerne, som deltagerne skal køre på, skal dog sponsoreres af de virksomheder, som tager de unge i praktik.

- Udvalget er positiv over for at arbejde videre med projektet. Forvaltningen vil nu arbejde videre med at få projektet beskrevet og finde ud af, hvilke effekter det har haft dér, hvor det tidligere er kørt. Derefter vil det blive oversendt til budgetforhandlingerne til sommer, siger Kristian Andersen.

Ringkøbing-Skjern har 192 unge, der hverken har arbejde eller er i gang med en uddannelse, og som har brug for støtte og hjælp, inden de kan begynde en uddannelse. Det er unge med faglige, sociale og helbredsmæssige problemer, herunder kriminalitet og misbrug. 26 af dem vil blive udvalgt til Alpe d’Huez-turen.

- Vi noterer os, at projektet er et samskabelsesprojekt mellem frivillige, Erhvervsrådet og flere af de kommunale instanser som Misbrugsafdelingen, Handicap & Psykiatri og Beskæftigelse. Det kan være godt med mange aktører. Og så er det et projekt, som går efter at tage vare på hele mennesket. Vi skal have folk i beskæftigelse, men der kan være andre bjerge, der skal bestiges, inden man er klar. Har man har et misbrug, psykiske eller sociale udfordringer kan dette være med til at give troen på, at tingene kan lykkes, og man kan komme ind på arbejdsmarkedet. Det er vores sigte. Tingene hænger sammen, når man har med mennesker at gøre, siger Kristian Andersen.

De 26 unge og de tilknyttede frivillige skal efter planen cykle til Frankrig i juni 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce