Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politikere på vælgermøde: Vi får brug for at pakke kufferten og hente arbejdskraft i udlandet

Alle partier var repræsenteret, da Dagbladet og partiforeningerne holdt vælgermøde i kulturhuset i Spjald. Foto: Søren Palmelund
Det fremtidige serviceniveau i kommunen afhænger af, om det bliver muligt at tiltrække udenlandske statsborgere til. KD vil hente arbejdskraften i Spanien.

Spjald: Landbruget har gjort det i årevis.

Men langt flere brancher får brug for at at se mod udlandet for at besætte ledige job i fremtiden. Det gælder ikke bare i industrien og turistbranchen, men også på plejehjem og hjemmeplejen, hvor der bliver brug for mange ekstra hænder, når der bliver flere ældre

Sådan lød budskabet fra flere af de politikere, som onsdag aften deltog i Dagbladets og partiernes fælles vælgermøde i kulturhuset i Spjald.

Annonce

Jeg tror ikke på, at fremtidens serviceniveau bliver lagt af politikerne. Det bliver afhængig af den arbejdskraft vi kan få hertil.

Hans Østergaard (V), borgmester


- Vi kommer til at mangle arbejdskraft i en grad, vi aldrig har set. Vi kan sådan set godt pakke kufferten med det samme for at hente den hertil, lød det fra viceborgmester Søren Elbæk (S).

Jobløse spaniere

Kristendemokraternes Kristian Andersen er helt enig - og han er helt konkret parat til at kigge mod Sydeuropa.

- Vi skal langt mod syd. Der er høj ungdomsarbejdsløshed i Spanien, mente Kristendemokraten, der mener, at sprogvanskelighederne skal overvindes med kurser.

Helt så langt vil Dansk Folkepartis Kristian Bøgsted ikke rejse efter arbejdskraft.

Omkring 80 var mødt op for at høre politikerne til at diskuterer alt fra borgerinddragelse og grøn omstilling og udfordringerne med at rekruttere arbejdskraft i Ringkøbing-Skjern. Foto: Søren Palmelund

- Det er for langt væk. Vi skal finde nogle tættere på, som har nogle af de samme værdier som os. De skal komme fra Østeuropa og Tyskland. Det er folk, der vil vores samfund og som vil være med til at skabe liv i vores små samfund, vores skoler og daginstitutioner, mente han.

Ifølge Lennart Qvist (K), der selv har arbejdet i udlandet i syv år, bliver nøglen til at fastholde arbejdskraften, at familierne føler sig godt tilpas. Og det har man erfaring med i flere landsbyer, blandt dem Borris og Kloster.

Annonce

Hold på de unge

Markus Højland fra Nye Borgerlige er dog ikke klar til at pakke kufferten lige med det samme. Ifølge ham bør man i stedet se mod de unge.

- Vi skal sørge for at tiltrække uddannelse, så vi kan fastholde de unge mennesker, som allerede bor her. Jeg får helt ondt i ryggen af at tænke på, hvor længe jeg selv skal blive ved som maler, lød det.

SF's Niels Rasmussen pegede på, at der ligger et potentiale i Ringkøbing-Skjernborgere på kanten af arbejdsmarkedet, som ikke kan klare et fuldtidsjob, men som kunne deles om en stilling.

Når det bliver så afgørende at tiltrække folk udefra, er der ifølge borgmester Hans Østergaard (V) én god grund.

- Jeg tror ikke på, at fremtidens serviceniveau bliver lagt af politikerne. Det bliver afhængig af den arbejdskraft, vi kan få hertil, lød advarslen fra Hans Østergaard.

Jeg vil male dagen blå - og rød - og grøn - og hvid ... Højskolesangbogen kom i brug ved vælgermødet i Spjald. Foto: Søren PalmelundAnnonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

2. søndag i advent giver stof til eftertanke angående Coronaen

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce