Annonce
Skjern

Politikere gik imod anbefaling: Botilbud for unge får lov til at udvide

Fastershus i Faster fik tirsdag en ny landzonetilladelse. Dermed kan man udvide med fire nye værelser på tagetagen. Arkivfoto: Bendt Christiansen
Botilbud for unge med særlige sociale problemer får lov til at udvide. Det sker, selvom administrationen forud for teknik- og miljøudvalgets møde havde anbefalet et nej.
Annonce

FASTER: Fremover kan der blive plads til flere unge mennesker med særlige sociale problemstillinger i Faster.

Teknik- og miljøudvalget er nemlig at gå imod administrationens indstilling om en afvisning af Fastershus’ ansøgning om en ny landzonetilladelse.

Tilladelsen ville gøre det muligt for Fastershus at etablere fire nye værelser på tagetagen i det tidligere plejehjem i Faster. Dermed går botilbuddet fra 10 til 14 værelser.

Forslaget havde været sendt ud i høring, og 10 naboer havde fået mulighed for at komme med eventuelle indsigelser. Ét nabopar henvendte sig med indsigelser mod udvidelsen på grund af støjgener ved midnatstid og berettede om følelsen af utryghed i eget hjem som følge af aktiviteter blandt beboerne i Fastershus.

Administrationen havde som nævnt anbefalet en afvisning af ansøgningen med hensyn til naboer.

Annonce

Anbefalet et nej

Kommunens afdeling Sundhed og Omsorg udtalte ”reel bekymring” over, om Fastershus lever op til sin forpligtelse som paragraf 110-bosted, hvilket dækker over et bosted for midlertidig beboelse. Hos Sundhed og Omsorg er der altså bekymring for, om beboernes ophold bliver længere, end det burde være.

- Paragraf 110 i serviceloven omhandler herberger. Vores overordnede interesse er, at vi ikke har borgere, der bor på herberger eller er hjemløse. Vi vil hellere sørge for, at de får en permanent bolig, så de kan få deres eget liv, siger Ulla Svendsen, leder af Sundhedscenter Vest, som hører under afdelingen for Sundhed og Omsorg.

Ifølge administrationen vil en udvidelse med fire ekstra pladser også få en ”uheldig påvirkning” af det omgivende samfund i Faster, da ”der er tale om unge med problemer”. Det fik imidlertid ikke teknik- og miljøudvalget til at afvise ansøgningen.

- Administrationen pegede på, at man burde give afslag, men udvalget valgte at gå med, at vi forholder os til landzonetilladelsen og kun den. Vi mener, at kravet til landzonetilladelse er opfyldt. Det er ikke sådan, at vi sidder og begrunder sådan en beslutning, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Eneste medlem, der gik med administrationens indstilling om et afslag på ansøgningen, var Niels Rasmussen (SF), som lægger sig op ad Sundhed og Omsorgs bekymring.

- Den her slags folk har brug for en særlig slags hjælp. Jeg skal ikke kunne udtale mig om, hvorvidt det er professionelt eller ej hos Fastershus, men jeg synes, at man skal være meget professionel for at hjælpe den her gruppe mennesker, siger Niels Rasmussen.

- Jeg har også talt med andre, som er ganske utrygge ved en udvidelse af huset. Det er det, jeg har forholdt mig til og så den professionelle støtte, siger Niels Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Skjern

Kokain-kørsel giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern

Udviklingen fortsætter i Ringkøbing-Skjern: Yderligere to er blevet smittet med coronavirus

Annonce