Hvide Sande

Politikere går med til at støtte festival i efterårsferien

Ved Late Summer Festival 2018 bliver der i løbet af fire dage budt på otte koncerter. Arkivfoto: Klaus Madsen

Der bliver budt på otte klassiske koncerter, når tredje udgave af Late Summer Festival bliver præsenteret i Hvide Sande til oktober.

Hvide Sande: Da musikerparret Anette og Helge Slaatto i marts havde en ansøgning om økonomisk støtte på 85.000 kroner til en festival med klassisk musik på repertoiret forbi kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, blev der sagt klart nej.

Nu lyder der lidt andre toner fra de folkevalgte politikere i udvalget, hvor en ny ansøgning fra de samme afsendere netop har været på dagsordenen. Budgettet for denne Late Summer Festival 2018 i Hvide Sande er justeret, og ønsket er nu at modtage 30.000 kommunale støttekroner:

- Vi kunne overhovedet ikke honorere den første ansøgning. Men vi har tænkt lidt nærmere over det, og vi synes, det er fantastisk, at vi kan være med til at give vores borgere noget klassisk musik af høj kvalitet, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V):

- Men vi er lidt pressede på vores kulturpulje, så vi endte med at give 20.000 kroner i støtte, tilføjer han.

Koncert i fyrtårn

Det er tredje gang, at Anette og Helge Slaatto arrangerer Late Summer Festival, der i år finder sted i efterårsferien.

Her vil der i løbet af fire dage blive afholdt otte koncerter i de tre kirker på Holmsland Klit, i Kaj Munks Præstegård, på Anker Fjord Hospice, i Lyngvig Fyr og hos Vestjysk Bank i Hvide Sande.

Børn og unge under 20 år har gratis adgang til koncerterne, hvor billetprisen ellers ligger på 100 kroner for én koncert. Et partoukort kan købes for 300 kroner, fremgår det af festivalens hjemmeside.

Late Summer Festival 2018 har et samlet budget på 317.000 kroner.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven