Annonce
Skjern

Politikere: Fjern byportene

Begejstringen for byportene i Tarm er ganske overskuelig, når man spørger to byrådsmedlemmer fra Tarm.

Begejstringen for byportene i Tarm er ganske overskuelig, når man spørger to byrådsmedlemmer fra Tarm.

Annonce

SFs Niels Rasmussen var også kommunalpolitiker i 1990, da byportene blev rejst, og han husker tydeligt, at der var heftig debat om dem, og det var ikke hos den daværende socialdemokrat, at man skulle søge støtte til projektet.

»Jeg har aldrig rigtig synes om de porte, og jeg har siden brugt enhver lejlighed til at gøre opmærksom på, at de burde fjernes,« fortæller Niels Rasmussen.

Tiden er løbet meget fra dem, og Egvad Kommune er en saga blot. Derfor mener Niels Rasmussen også, at det burde være en lejlighed til at se på kommunen som en helhed, og ikke blot fem tidligere kommuner. Derfor foreslår Niels Rasmussen elektroniske tavler, der byder velkommen til hele kommunen.

»Man kunne sætte elektroniske tavler op ved alle byer, som byder velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune. Det kunne være en god måde at profilere hele kommunen på,« siger Niels Rasmussen.

Han mener ikke, at det skal være tavler, som bliver brugt til at reklamere for tilbud i supermarkedet, men derimod tavler, som gør opmærksom på de mange forskellige aktiviteter, der i løbet af året finder sted i kommunen.

»Jo før, jo bedre,« konstaterer Niels Rasmussen.

Trænger til hjælp

Viceborgmester Kristian Andersen er i en lidt speciel position til byportene. Han bor nemlig nabo til den ene af dem, og kender til deres tilstand.

»Her under valget satte jeg nogle valgplakater op på dem, og da jeg kom tæt nok på kunne jeg også se, at de havde set deres bedste dage,« fortæller Kristian Andersen.

Netop det gør også, at der skal ske noget.

»Enten skal de istandsættes, eller også skal de rives ned. Jeg er nok mest tilhænger af at få dem fjernet,« siger Kristian Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce