x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politikere er klar til hurtig fusion af skoler i Ringkøbing

Alkjærskolen og Ringkøbing Skole bliver til én skole, hvis det står til et byrådsflertal. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Flertal sender nu forslag om at samle skoler og børnepasning i Ringkøbing i ét fælles distrikt fra næste sommer i høring. SF kalder forslaget for hastværk.

Ringkøbing: Et stort byrådsflertal er klar til at fusionere Alkjærskolen og Ringkøbing Skole og samle byens børnepasning i ét fælles distrikt.

Det stod klart efter tirsdagens byrådsmøde, hvor der var massiv opbakning til at løse udfordringen med den skæve fordeling af tosprogede børn i Ringkøbing ved at flytte rundt på børnene. Et forslag som nu bliver sendt i høring.

Ifølge børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskov (S) vil politikerne sørge for mindst mulig indgriben for børnene. Det betyder, at ingen af de nuværende skolebørn bliver flyttet. Det samme gælder for børn i dagpleje, vuggestue og børnehave. Men fra næste skoleår bliver det skoleledere og lederne i områdets dagtilbud, som fordeler børnene efter en stribe kriterier, som sikrer, at der aldrig er flere end 30 procent tosprogede i en skoleklasse eller et pasningstilbud.

- Vi har gennem halvandet år været i dialog med Alkjærskolen, fordi de har stået med en udfordring. Det er ikke de tosprogede børn, der er problemet, men at antallet af de etnisk danske børn i området falder. Lige nu er der 40 procent tosprogede på Alkjærskolen. Vi står med en udfordring, der skal løses nu, sagde Trine Ørskov.

Da der samtidig er fire ledige lederstillinger, er "vinduet åbent" til en ændring, påpegede hun.

Det er endnu uklart præcist hvilke kriterier, børnene skal fordeles efter. Men det er planen, at der skal tages hensyn til forældres ønsker, søskende, afstanden til skole eller børnepasning, og om der er særlige behov i familiens ønske spille en vigtig rolle.

Kun SF er skeptisk. Pia Vestergaard kalder forslaget for hastværk og ønsker sammen med sine to partifæller, at udfordringen med de to-sprogede børn i Ringkøbing skal løses af det netop nedsatte skolestrukturudvalg.

- Vi har brug for at komme et spadestik dybere. På stormødet med forældrene mødte jeg en bosnisk familie, hvor forældrene er født i Danmark, og de taler dansk i hjemmet. Alligevel bliver deres børn betegnet som tosprogede. Jeg synes, vi skylder alle forældre at træffe den rigtige beslutning og ikke den hurtige beslutning, sagde SF'eren.

Men den er hverken Trine Ørskov eller resten af byrådet med på.

Forslaget bliver nu sendt i høring blandt forældrene i otte uger, inden det skal endeligt vedtages på byrådets februarmøde.

Sådan fordeler børnene sig

Når politikerne lige nu vil fusionere Alkjærskolen og Ringkøbing-Skole, så handler det først og fremmest om at få en bedre fordeling af de to-sprogede børn. Lige nu er fordelingen af børn med en anden etnisk baggrund end dansk nemlig "skæv" i Ringkøbing by. De fleste går i skole og dagtilbud i Alkjærområdet.

I dag ser fordelingen af børnene således ud:

Alkjærhaven vuggestue: 15 børn - 73 procent har anden etnisk baggrund

Alkjærhaven børnehave: 44 børn - 55 procent har anden etnisk baggrund

Trinbrættet: 77 børn - 18 procent har anden etnisk baggrund

Dagplejen Alkjærområdet: 44 børn - 14 procent har anden etnisk baggrund

Alkjærskolen: 342 børn - 37 procent har anden etnisk baggrund

Vasegården: 89 børn - 13 procent har anden etnisk baggrund

Dagplejen Rindumområdet: 45 børn - 13 procent har anden etnisk baggrund

Rindum Børnehus: 47 børn - 6 procent har anden etnisk baggrund

Ringkøbing Skole: 748 børn - 9 procent har anden etnisk baggrund

Kilde: Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce