Annonce
Skjern

Politikere: Det er bedst, hvis naboer inddrages i solcelleprojekter lige fra starten

Skal dette område dækkes med solceller? Det mener naboerne ikke - og de er ikke blevet hørt, siger de. Foto Poul Osmundsen.
Jørgen Byskov (DF) og teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S) opfordrer projektmagere og lodsejere til at tale med naboerne på et tidligt stadie af planlægningen.
Annonce

SKJERN: Det er vigtigt for et solcelleprojekt, at naboerne involveres i planlægningen på et meget tidligt tidspunkt.

Det fastslår både byrådsmedlem Jørgen Byskov (DF) og teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S).

Faktisk har kommunen udstukket retningslinjer for, hvordan sådanne sager bør håndteres - og netop betydningen af nabohøringer fremhæves, påpeger John G. Christensen.

Hvad angår Ledingvej-projektet, ligger det i bunken med ansøgninger om igangsættelse af plangrundlaget, der endnu ikke er blevet politisk behandling.

- Vi regner med at foretage en prioritering af sagerne i december, siger John G. Christensen og fortsætter:

- Det er dog ikke det bedste afsæt for en ansøger, at han får modstand fra dem, der ligger tættest på et projektområde. Det er vigtigt, at han får drøftet det med naboerne, og at der kommer en dialog i stand.

Annonce

Imod politiske ønsker

- At lodsejeren ikke har informeret naboerne ved Ledingvej ordentligt, er fuldstændig imod det, vi politisk har ytret ønske om; vi ønsker, at der skal være en dialog mellem parterne, siger Jørgen Byskov.


At lodsejeren ikke har informeret naboerne ved Ledingvej ordentligt, er fuldstændig imod det, vi politisk har ytret ønske om.

Jørgen Byskov, byrådsmedlem.


Han understreger, at der rundt omkring i kommunen er stigende bekymring for de mange solcelleprojekter, der er indgivet ansøgninger om.

- Bare inden for den seneste måneds tid har jeg været inviteret ud til tre fyraftensmøder med bekymrede naboer. Det fylder meget for folk. Som én sagde til mig: "Jeg ville hellere være til gymnastik med børnene end at skulle til møde om det her", siger han.

- Jeg forstår godt, at folk er utrygge. Og jeg forstår godt, at de er utilfredse ved Ledingvej. Projektmagerne ved godt, hvad vi politisk ønsker, og jeg er overbevist om, at hvis projektmagerne gik i ordentlig dialog med naboerne, kunne man måske finde en løsning. Det er ikke smart, at man mangler den dialog; ingen bryder sig om at få noget trukket ned over hovedet, og så risikerer projektmagerne og lodsejerne, at der kommer negative ting frem i foroffentlighedsfasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce