Videbæk

Politikere blev fragtet rundt i dyretransport: Imponeret over Fjelstervangs energi

Der blev snakket om muligheder for Fjelstervang, da politikerne kom på besøg. Fra venstre Henrik Hammelsvang, Trine Ørskov, Peter Ulriksen og Bjarne Svendsen. Foto: Jørgen Kirk

FJELSTERVANG: - Vi har da aldrig oplevet noget lignende, som det vi har oplevet i dag. Jeg tror, vi har været rundt at besøge jer alle!

Udvalgsformand Trine Ørskov (A) var tydeligvis meget overvældet, da hun gjorde status foran Fjelstervangs borgere. For alle sejl var sat til, da børne- og familieudvalget havde meldt deres ankomst. I en dyretransport - og det skal man ikke lægge noget i, understregede politikerne selv med et smil - var de blevet fragtet rundt med traktor i Fjelstervang for at se alle de tiltag, der er gang i. Og ikke nok med det. 205 borgere havde meldt sig til fællesspisning inden mødet.

- Mit indtryk er, at Fjelstervang er et utroligt levedygtigt samfund, og man kan jo mærke alles engagement, siger Trine Ørskov, der også glæder sig over, at det var en meget konstruktiv debat.

Foto: Jørgen Kirk

Nu skal momentum holdes

Også på den anden side af bordet, er der glæde over dialogmødets udfald.

- Nu har vi gjort, hvad vi kunne. Nu har vi vist, at skolen ikke bare er et sted, man går i skole, siger Hanne Hansen, formand for fællesbestyrelsen for Børnenes Allé, der samler skole og børnehus.

Helhedsleder Peter Ulriksen står tilbage med en stor taknemmelighed over, at borgerne har løftet i flok og vist, hvad Fjelstervang er gjort af.

- Nu er det så om at holde momentum. Det blev lige så meget et møde for os selv, for at holde hinanden fast på, at vi vil det her, konstaterer Peter Ulriksen.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer