Annonce
Videbæk

Politikere afviser klage: Idrætsforening mister 96.000 kroner i tilskud

Administrationen i Ringkøbing-Skjern Kommune anerkender, at Spjald IF gør et godt stykke arbejde for foreningens medlemmer. Billedet her er fra den traditionsrige fodboldturnering Ramsing Cup, der er med til at sætte Spjald på landkortet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ledelsen i Spjald IF er uenig med Ringkøbing-Skjern Kommune om fortolkning af folkeoplysningsloven. Idrætsforeningens klage er netop blevet afvist af kultur- og fritidsudvalget.
Annonce

Spjald: Der var 96.174 kroner på højkant, da medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune tirsdag eftermiddag behandlede en klage fra Spjald IF.

I afregningen for lokaletilskud i 2019 har idrætsforeningen ansøgt om tilskud til 225 svømmetimer, men ud fra den opgørelse, som Spjald IF har sendt til administrationen, er det besluttet, at kommunen kun kan yde tilskud til 83 timer.

Dermed er lokaltilskuddet fra kommunens side barberet ned fra godt 152.000 til godt 56.000 kroner, og det bliver der angiveligt ikke rokket ved:

- Vi afviste deres klage, og det var der enighed om i udvalget. Vi synes, den er rimelig klar, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V).

Jens Christensen, der har en fortid som formand i Spjald IF, og i dag hjælper til på sidelinjen i foreningens tvist med Ringkøbing-Skjern Kommune, ønsker at se begrundelsen på afslaget, 'inden vi foretager os yderligere':

- Vi vil gerne se, om der er belæg for det. Se, om det er en specifik paragraf, de benytter, eller om det bare er noget, de gør ud i den blå luft, siger Jens Christensen.

Annonce

Udtaget til kontrol

I den dagsorden, som medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget tirsdag kiggede nærmere på, bliver det blandt andet beskrevet, at Spjald IF i januar 2019 blev udtaget til aktivitetskontrol. Det samme skete i oktober, hvor foreningen blev bedt om at indsende 'en aktivitetsoversigt over planlagte hold og aktiviteter, som finder sted i lokaler, hvortil der modtages kommunalt tilskud.'

Af den indsendte oversigt fra Spjald IF fremgik kun aktiviteter i hallen - og ikke i svømmehallen. Det fik senere idrætsforeningen til at forklare, at brevet fra kommunen var blevet misforstået: 'Vi var af den klare overbevisning, at det var vores hold i idrætshallen, I ønskede en oversigt over, så derfor var svømmehalstimerne ikke med.'

Administrationen anerkender, at Spjald IF gør rigtig meget for foreningens medlemmer og arbejder aktivt for et godt klubmiljø og sammenhold spillerne imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce