Annonce
Vestjylland

Politiker: Vi skal ikke sælge ud af vores guld

Det er her i forlængelse af Svollingvej, at et flertal ser ud til at ville acceptere 50-80 nye sommerhusgrunde. Karsten Filsø (SF) kalder planen en misforståelse og udsalg af kommuens guld. Arkivfoto.
Mens Karsten Filsø (SF) går imod sommerhuse i omstridt område i Vester Husby, så vil flertal nu have afklaret interessen blandt de berørte lodsejere.

HOLSTEBRO: Det er ikke i fuld enighed, at økonomiudvalget går videre med planerne om nye sommerhusområder i kommunen - herunder i Fjand og ved Ejsingholm. Byrådsmedlem Karsten Filsø (SF) vil nemlig ikke være med til de 50 til 80 nye sommerhusgrunde i Vester Husby, der har været massive protester imod fra både sommerhusejere og beboere i området.

- Det vil være en stor misforståelse, hvis vi siger ja til at udstykke her. Det er et område med marker, som er placeret med fuld overlæg, og som er med til at give luft mellem sommerhusene og klitterne og skoven, siger Karsten Filsø, som mener, byrådskollegerne er på vildspor.

- Vi har ingen forpligtelse til at sige ja til sommerhuse alle steder, hvor det er muligt. Her er det noget af vores guld, som giver området særlig værdi, og det skal vi ikke sælge ud af, siger Filsø.

Annonce

Det er ikke natur

Til gengæld er han heller ikke enig med dem, der kalder området for vigtig natur.

- Det er marker, hvor der bliver dyrket havre og byg, og det har tidligere været et fugtigt naturområde - og netop derfor hedder det Græm Kær, siger Filsø.

- Men det betyder også, at grundvandet flere steder står meget højt, så der vil være store udgifter til at sænke grundvandet, hvis der skal bygges sommerhuse, siger SF-eren.

På den anden side erkender han, at især de sommerhusgrunde, som vil ligge længst mod vest og nærmest klitterne vil blive attraktive - og kunne sælges til høje priser.

- Men det betyder til gengæld, at de vil blive købt af velstående familier, som selv vil bruge sommerhusene. De vil næppe bliver udlejet, og dermed vil det ikke give flere turister i kommunen, siger Karsten Filsø.

Han så derimod gerne, at markerne blev forvandlet til natur igen.

- Men det er ikke noget, som jeg kan bestemme, siger Filsø.

Til gengæld har han bemærket det fælles mål for Landbrug og Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening om at omdanne 100.000 hektar miljøfølsomme marker til natur.

- Et område som Græm Kær giver risiko for udslip af kvælstof, og der afgives CO2, når plantematerialer i jorden bliver nedbrudt. Vi kunne håbe på, at staten ville opkøbe markerne ved Græm Kær som et miljøprojekt, siger Karsten Filsø.

Han har også bemærket, at Ulfborg-Vembs seneste borgmester, Niels Kristian Jensen (V) sammen med andre har kritiseret planen om sommerhuse i et læserbrev. Og påpeget, at Ulfborg-Vemb Kommune gennem 37 år respekterede den oprindelige plan med et åbent område midt i Vester Husby sommerhusområdet.

- Jeg er meget enig med den tidligere borgmester i hans synspunkt, siger Filsø.

Skal undersøges nærmere

Økonomiudvalget vil dog have sagen om Vester Husby undersøgt nærmere.

Det er en enkelt lodsejer, som har søgt om tilladelse til at udstykke sine marker til sommerhuse. Men der er fem-seks andre lodsejere i området, som kommunen ikke har været i kontakt med. Kommunen vil nu tage kontakt for at høre om deres holdning til planen om at tillade udstykning af markerne til sommerhuse.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Norddjurs

Sejlere kæmpede for livet i otte timer på vej mod Bønnerup Havn: - Ingen vidste hvor vi var

Annonce