Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politiker sendt hjem: - Jeg er privilegeret, for jeg behøver ikke være bange for at miste mit arbejde, inden det her er ovre

Påklædningen er mere afslappet på hjemmekontoret end på Christiansborg, som Dennis Flydtkjær (DF) i øjeblikket er hjemsendt fra. Privatfoto
Dennis Flydtkjær har passet sit folketingsarbejde hjemmefra, siden han blev sendt hjem, efter den første hastelov blev vedtaget for halvanden uge siden.
Annonce

Vestjylland: Corona-virus har vendt op og ned på hverdagen for det vestjyske folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF) - ligesom for alle andre.

For halvanden uge siden havde han foreløbigt sidste arbejdsdag på Christiansborg, da han sammen med et enigt Folketing stemte den første hastelov igennem.

Afstemningen blev en anderledes oplevelse. Af hensyn til smittefaren blev politikerne sendt ind i Folketingsalen i små hold for at trykke på afstemningsknappen. Imens de øvrige stod og ventede i rækker med god afstand. Kun halvdelen af folketingsmedlemmerne deltog i den historiske afstemning. De øvrige var clearet, så den politiske fordeling mellem partierne blev fastholdt.

- Det var meget specielt at stå i vandrehallen ind til folketingssalen og vente på, at det blev min tur. Vi vidste alle sammen godt, at situationen var helt særlig, fortæller Dennis Flydtkjær.

Annonce

På den anden side

Han var glad for, at det var et enigt Folketing, som stod bag den første hastelov, der skulle hjælpe med at begrænse corona-smitten.

- Det var vigtigt at sende et klart signal om, at vi var enige om de ret vidtgående beføjelser, efter at landet nærmest er blevet lukket ned, lyder det fra Flydtkjærs hjemmekontor.

Herfra har han siden hjemsendelsen passet sit arbejde. Dagene har blandt andet budt på videomøder med udviklingsministen om corona-situationen i Afrika, interne gruppemøder i Dansk Folkeparti. Og så har Dennis Flydtkjær modtaget bunkevis af mails fra bekymrede borgere.

- Det er en svær situation for rigtig mange mennesker. Corona-krisen får enorme konsekvenser for vores samfund, så jeg forstår godt, at folk er bekymrede. Jeg er superprivilegeret. Jeg behøver ikke være bange for at miste mit job, inden det her er ovre. Men det er der mange andre, der gør. Det er en krise, som spreder sig som ringe i vandet, og konsekvenserne bliver enorme trods hjælpepakkerne, siger han.

Annonce

Familien er lyspunkt

Det betyder også, at det er afgørende, at det er de rigtige beslutninger, som bliver truffet.

- Det er faktisk stressende. Det er afgørende, at vi som politikere gør dét, der er nødvendigt. Men hvornår er det nok, og hvornår er det for meget, spørger Dennis Flydtkjær.

- Vi færdes lige nu på ubetrådt terræn. Rent politisk har det været fantastisk at opleve, at alle lytter og går konstruktivt til de udfordringer, vi står overfor. Vores samfund vil blive ramt økonomisk i lang tid fremover, og vi ved reelt ikke, hvad der venter os på den anden side af krisen, siger Dennis Flydtkjær.

Ligesom mange andre forældre skal Dennis Flydtkjær jonglere mellem at passe sit arbejde, undervise sine to ældste børn i dansk og matematik og spille ludo med den yngste – et dobbeltjob han måske nyder mere end så mange andre.

- På almindelige hverdage er jeg i København fra tirsdag til fredag, så det er helt anderledes for mig at være så meget sammen med min familie. Det nyder jeg at være, hvis jeg skal nævne et lyspunkt i den her situation, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce