Annonce
Vestjylland

Politiker om ny forsinkelse af cykelsti: Det lyder underligt

Det var i foråret, at arbejdet gik i gang med at anlægge cykelstien langs Klitvejen. Men flere gange har arbejdet var ramt af forsinkelser og manglende tilladelser - og nu er det galt igen. I den nordlige ende er jordarbejdet slet ikke startet endnu. Arkivfoto: Jan Briks
Arbejdet med anlæg af cykelsti er afbrudt ved klitplantage, fordi kommunen endnu ikke har fået tilladelse fra staten til at lave sti gennem fredsskoven.
Annonce

Sdr. Nissum: Arbejdet med anlæg af den syv kilometer lange cykelsti langs Klitvejen er forsinket - og nu er projektet igen ramt af en manglende tilladelse.

Jord er udskiftet med grus og sand på den sydligste strækning fra Husby. Men arbejdet er slet ikke gået i gang på de 700 meter, hvor cykelstien skal løbe gennem Husby Klitplantage.

- Det skyldes, at vi skal have ophævet fredsskovpligten, og her afventer vi en tilladelse fra Miljøstyrelsen, siger Annette Vognbjerg, der er chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Ansøgningen til Miljøstyrelsen blev sendt den 25. marts.

- Behandlingen er gået i gang, og jeg håber på en tilladelsen indenfor en måned. Men det kan jeg ikke sige med sikkerhed, siger Annette Vognbjerg.

Men cykelstien skulle jo være projekteret i 2019. Burde I ikke have haft tilladelsen på plads for længst?

- Det kan man måske godt sige. Men entreprenøren kan arbejde på andre strækninger i mellemtiden, siger Annette Vognbjerg.


Det er noget, jeg nu vil have spurgt ind til. Blød undergrund var ikke forudset, men her burde der være søgt om i tide.

Jens Kristian Hedegaard, gruppeformand for Venstre


Cykelstien er ramt af flere forsinkelser. Både fordi undergrunden er blød - og det kræver dispensation til at pumpe grundvandet væk, når mosejord skal udskiftes. Tilladelsen har heller ikke været på plads til at føre cykelstien gennem beskyttet natur.

- Projektet har været ramt af forskellige forsinkelser. Men jeg håber og forventer fortsat, at cykelstien kan tages i brug i år, men hvor slidlaget først bliver lagt næste år, siger Annette Vognbjerg.

Annonce

Politiker undrer sig

Byrådet afsatte en million kroner til projektering af cykelstien i 2019 - og med penge til anlæg i 2020, så den stod færdig i eftersommeren. Det skete efter krav fra Venstre.

Jens Kristian Hedegaard, der er gruppeformand for Venstre er langt fra tilfreds med situationen.

- Det er nyt for mig, at tilladelsen ikke er på plads til at anlægge sti gennem skoven. Det er yderst mærkværdigt, at man ikke har haft styr på disse ting og fået søgt i tide, siger Jens Kristian Hedegaard, som undrer sig.

- Det er noget, jeg nu vil have spurgt ind til. Blød undergrund var ikke forudset, men her burde der være søgt om i tide, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Vi blev færre vestjyder i 2020: Faldet i befolkningstallet tog for alvor fart i corona-året

Annonce