Annonce
Ringkøbing

Politiker om dårlig drift: Vi skal have kigget nærmere på medborgerhuse

Ældre borgere er blandt de, der nyder godt af arrangementer i medborgerhuse og på aktivitetscentre i Ringkøbing-Skjern Kommune, men der er behov for en bedre koordinering blandt udbyderne. Arkivfoto: Poul F.Skøtt
Formanden for social- og sundhedsudvalget, Lennart Qvist (K), ønsker en bedre koordinering blandt medborgerhuse og aktivitetscentre i kommunen, så arrangementer til de samme målgrupper ikke overlapper hinanden. Udmeldingen kommer på baggrund af økonomiske problemer i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus.

Ringkøbing: Dårlig koordinering kan være en del af forklaringen på, at Ringkøbing-Skjern Medborgerhus lige nu kæmper med økonomiske problemer.

Det mener byrådsmedlem Lennart Qvist (K), der er formand for kommunens social- og sundhedsudvalg og næstformand i beskæftigelsesudvalget:

- Vi skal blive bedre til at tænke på tværs og sørge for, at vi får udnyttet vores bygninger bedre. Vi skal have set på, om det er den rigtige måde, det kører på. Jeg tror, vi kan gøre meget mere, siger han.

Ifølge Lennart Qvist er problemet nok størst i Ringkøbing, hvor Aktivitetshuset Ringkøbing - tidligere Fjordparken Aktivitetscenter - også kæmper om gunsten hos brugerne. Med på sidelinjen er tilmed eksempelvis pensionistforeninger og Ældre Sagen:

- Der er masser af gode arrangementer, men vi skal have set på koordineringen, så der er overblik over hvor og hvornår. Mange af målgrupperne er de samme, og som det er nu, kan det være, at der er et foredrag om demens det ene sted mandagen, og så kan der være et lignende foredrag et andet sted om torsdagen i ugen efter, tilføjer Lennart Qvist.

Annonce

Der er masser af gode arrangementer, men vi skal have set på koordineringen, så der er overblik over hvor og hvornår

Lennart Qvist, formand for social- og sundhedsudvalget, Ringkøbing-Skjern Kommune

Minus på 120.000 kroner

Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, der drives som en forening med en bestyrelse på syv medlemmer, var senest på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget i tirsdags, hvor der fra politisk side blev løftet en pegefinger.

Medborgerhuset på Herningvej modtager et årligt driftstilskud fra kommunen på godt 435.000 kroner, og da der er udsigt til et minus på omkring 120.000 kroner i 2019-regnskabet, stilles der nu krav om, at medborgerhuset hver måned skal fremsende en budgetopfølgning:

- Vi skal have løst de udfordringer, de har. Det er noget, vi vil se på politisk, siger Lennart Qvist.

Mens Ringkøbing-Skjern Medborgerhus hører under kultur- og fritidsudvalget, er det social- og sundhedsudvalget, der følger udviklingen på Aktivitetshuset Ringkøbing, AktivitetsCenter Skjern, Aktivitetscentret Hvide Sande, Seniorgården Tarm og Seniorstedet Videbæk.

I en strategi- og handleplan, som i oktober blev udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, hedder det blandt andet, at 'ledelsessystemet mangler kompetencer for at kunne sikre huset fremadrettet.'

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), gjorde det dog tidligere på ugen klart, at 'det er ikke sådan, at det er lukningstruet. Sådan ser jeg det ikke.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce