Annonce
Skjern

Politiker lægger sig fladt ned: Rækker Mølle kan bygge ny hal

Hvis alt går efter planen, bliver der i forsommeren taget første spadestik til en ny hal i Rækker Mølle, hvor især håndbold fylder en del. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Erik Viborg (V), vil have omstødt en afgørelse, så ildsjæle i Rækker Mølle alligevel kan få tilskud til ny hal.

Annonce

Rækker Mølle: - Jeg lægger mig fladt ned og beklager mange gange, at vi skulle trække dem gennem det her.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Erik Viborg (V), er blevet en hel del klogere på det seneste.

På et møde 19. februar besluttede udvalgets medlemmer at afvise en ansøgning fra Rækker Mølle om at blive godkendt til at modtage lokaletilskud til en ny hal i landsbyen.

Den ønskede støtte fra kommunen skulle være med til at sikre det økonomiske fundament under halprojektet, der har et byggebudget på omkring 5,5 millioner kroner.

- Jeg har ikke været opmærksom på, at de har været så langt i processen. Det er nu mit håb, at vi kan få omstødt den beslutning, vi traf, tilføjer Erik Viborg.

Dermed henviser han til, at ildsjæle i Rækker Mølle har arbejdet seriøst med projektet i mere end to år.

Da beslutningen var truffet i kultur- og fritidsudvalget 19. februar, lød det sådan her fra formanden for bestyrelsen i Rækker Mølle Hallen, Bente Tang:

- Vi føler os ikke fandens godt tilpas, hvis jeg skal sige det pænt. Men vi lægger os ikke ned endnu. Vi skal have alle sten vendt for at finde en løsning på det her.

Vi politikere er også bare mennesker. De seneste ti dage har jeg sat mig mere ind i tingene, og jeg er blevet klogere. Det var en læring det her

Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, Ringkøbing-Skjern Kommune
Annonce

Respekt for holdningen

Da sagen fra Rækker Mølle allerede har været behandlet i kultur- og fritidsudvalget, kan den ikke komme på bordet dér igen.

Derfor går Erik Viborg nu til kommunaldirektør Jens Peter Hegelund i håb om at få ansøgningen om lokaletilskud behandlet på byrådets næste møde 19. marts:

- Det er min anbefaling, at vi giver lokaletilskud til en hal to, og jeg håber, at den bliver stemt hjem, så de kan komme i gang med deres byggeri i Rækker Mølle, siger Erik Viborg og tilføjer:

- Vi politikere er også bare mennesker. De seneste 10 dage har jeg sat mig mere ind i tingene, og jeg er blevet klogere. Det var en læring det her.

Formanden for bestyrelsen i Rækker Mølle Hallen er naturligvis glad for de nye toner fra den politiske front:

- Jeg har respekt for deres holdning om, at der ikke skal være flere haller i kommunen, men deres timing var ikke god i den her sag. Vi har fundet ud af, at ting tager længere tid, end man lige regner med, men vi har taget arbejdshandskerne på igen, og vi er videre, siger Bente Tang.

Forude venter blandt andet en husstandsindsamling i lokalsamfundet, og håbet er at tage første spadestik til en ny hal i Rækker Mølle i forsommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Annonce