Annonce
Skjern

Politiker fra Skjern fortalte om en seksuel krænkelse allerede i 2018: Min chef forsøgte at kysse mig

Radikales Katrine Robsøe følte sig på grund af den store medieopmærksomhed tvunget til at stå frem og fortælle om sin oplevelser med Morten Østergaard. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Katrine Robsøe (R) fra Skjern har haft en chef, som forsøgte at kysse hende mod hendes vilje. Det skrev hun om i et læserbrev om #MeToo for to år siden.
Annonce

Skjern: Den radikale folketingspolitiker Katrine Robsøes navn er kommet på alles læber - i hvert fald i politiske kredse - efter hun mandag aften afslørede, at hun ligesom partifællen Lotte Rod havde oplevet uønsket seksuel opmærksomhed fra den nu afgåede partileder Morten Østergaard.

Den 29-årige politiker, der stammer fra Skjern, og som er valgt i Østjyllands Storkreds som medlem af partiet i Aarhus, gav sig til kende, som en af de tre kvinder foruden Lotte Rod, som den tidligere radikale partileder skulle have krænket.

I 2015, mens Katrine Robsøe var studentermedhjælper på Christiansborg, skulle Morten Østergaard være kommet med upassende tilnærmelser mod hende. Det skrev hun mandag aften i et Facebook-opslag:

"Det er med tårer i øjnene, at jeg desværre føler mig tvunget til at lave dette opslag.

Jeg er en af de tre kvinder, Morten Østergaard i fredags stod frem og indrømmede, at han har krænket."

Katrine Robsøe skriver ikke, præcis hvordan hun har oplevet at blive krænket. Men i en intern redegørelse fremgår det, at Morten Østergaard skal have givet hende "uønsket seksuel opmærksomhed" i form af "upassende berøringer", skriver Ritzau.

Annonce

Chefen ville kysse

Allerede i 2018 skrev hun imidlertid i et læserbrev om en krænkende oplevelsen med en tidligere chef under overskriften "Jeg forstår #MeToo, for min chef forstod ikke et nej".

I læserbrevet i Politiken, der er et forsvar for vigtigheden af #MeToo-kampagnen i anledningen af årsdagen for denne, fortæller Katrine Robsøe, der dengang var folketingskandidat, om hendes chef, som havde forsøgt at kysse hende mod hendes vilje.

"Der fløj så mange tanker gennem hovedet på mig, da han forsøgte at kysse mig.

Det var ikke første gang, at han ikke havde forstået et nej, og jeg vidste allerede, at det også denne her gang ville blive akavet, næste gang jeg skulle se ham på arbejdet.

Problemet var dog ikke bare, at en mand, jeg ikke var interesseret i, forsøgte at kysse mig. Han var nemlig også en klar autoritets-figur i mit liv, der havde mulighed for at gøre livet meget surt for mig, hvis han ville."

Hvilken chef, der er tale om i læserbrevet fra 2018, vides ikke.

Katrine Kjær Robsøe

  • Født 21. juni 1991 i Aarhus som datter af Jan Robsøe og Ida Kjær Robsøe. Vokset op i Skjern.
  • Elev på Vestjysk Gymnasium Tarm, 2008-2011, hvor hun blandt andet var elevrådsformand.
  • Bachelor i statskundskab, Aarhus Universitet, 2012-2015.
  • Kandidat i statskundskab, Københavns Universitet, 2015-2018.
  • Spillede i sin tid for Skjern Håndbolds jyllandsseriehold.
  • Meldte sig ind i Radikal Ungdom, da hun flyttede til Aarhus for at studere.
  • Blev i 2018 valgt som folketingskandidat i Østjyllands Storkreds og kom året efter i Folketinget med 3.430 personlige stemmer.
  • Har været De Radikales integrationsordfører og er nu erhvervs- og uddannelsesordfører.

Katrine Robsøe fortæller videre, at hun ikke ønsker hævn over chefen, men at hun fortæller om oplevelsen, fordi #MeToo-bevægelsen fik hende til at forstå, at det ikke var hende, der var den skyldige part.

"Det var ikke mig, der skulle blive væk fra en fredagsøl, det var ham, der ikke skulle tage på mig. Det var ikke mig, der skulle holde mig fra at danse til festen, men ham, der ikke skulle forsøge at kysse mig," skrev hun.

Annonce

Følte sig tvunget til at stå frem

I sit opslag på Facebook mandag aften fortalte Katrine Robsøe, at hun i 2016 gik til sekretariatet i partiet for at fortælle om episoden med Morten Østergaard, der fandt sted i 2015.

"Mit formål med min henvendelse var aldrig at udstille Morten, men at sikre, at der blev taget hånd om sagen, og det var og er stadig min klare opfattelse, at det blev der, og at Morten ændrede sin adfærd," skriver hun.

Da Lotte Rod offentligt fortalte om sin oplevelse med Morten Østergaard, gik Katrine Robsøe til Sofie Carsten Nielsen og fortalte, at hun også havde en krænkende oplevelse med Morten Østergaard. Hun bad dog Sofie Carsten Nielsen og at holde oplysningen for sig selv.

At hun alligevel valgte at stå frem med sin historie mandag, forklarer huns således:

"Jeg havde aldrig noget ønske om, at denne sag skulle komme frem, men med mediebevågenheden på nuværende tidspunkt, ser jeg ingen anden udvej."

Katrine Robsøe, skriver i sit opslag, at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen, og hun er heller ikke vendt tilbage på henvendelser fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern.


Det var ikke første gang, at han ikke havde forstået et nej.

Katrine Robsøe, MF, Radikale Venstre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce