Annonce
Danmark

Politiforbund om zigzag med køreprøver: Uanstændig opførsel

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Claus Oxfeldt fra Politiforbundet er træt af skiftende meldinger om ansvar for kørekort og køreprøver.

Politifolk er ufrivilligt blevet kastebolde i en politisk dyst om, hvor ansvaret for at håndtere udstedelse af kørekort og afholdelse af køreprøver skal ligge.

Det mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Jeg synes, at det er en fuldstændig uanstændig opførsel over for nogle, som brænder for det her område.

- Det er jo mennesker, vi taler om, der først får at vide, at deres jobområde skal overdrages, så skal det ikke alligevel, og nu skal det så gudhjælpemig igen, siger han.

Den tidligere VLAK-regering havde egentlig aftalt, at ansvaret for køreprøverne skulle flyttes væk fra politiet og over hos Færdselsstyrelsen.

Men efter regeringsskiftet i juni sidste år ville S-regeringen omgøre beslutningen og lade politiet beholde opgaven.

Et alternativt flertal med Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, De Konservative og Liberal Alliance blokerer imidlertid for regeringens plan.

Meningen med VLAK-regeringens beslutning om at flytte opgaver til Færdselsstyrelsen var, at det skulle frigøre 115 politifolk.

De skulle bruges til at bemande det planlagte udrejsecenter for udviste asylansøgere på øen Lindholm i Stege Bugt.

Men med regeringsskiftet skete der flere ting.

For det første valgte den nye regering at droppe udrejsecenteret på Lindholm.

Og for det andet blev planen om at tage køreprøverne fra politiet droppet. Den nye regering mente ikke, at finansieringen var på plads.

Først fik de køreprøvesagkyndige hos politiet at vide, at deres job forsvandt fra nytår, hvorefter de så fik at vide, at det gjorde det ikke alligevel.

Claus Oxfeldt påpeger, at det oprindelige regnestykke, der viste at 115 politifolk kunne frigøres, slet ikke holder længere.

Med udsigten til, at området forsvandt, har de fleste sagkyndige ifølge forbundsformanden nemlig valgt at søge væk.

- Der er i dag kun 36 fuldtidssagkyndige politifolk tilbage i hele landet. Resten er overtaget af civile.

- Så gevinsten i forhold til at frigøre kræfter for politiet er altså til at overse og står slet ikke mål med udgifterne, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce