Annonce
Sport

Politiet udfører razzia mod russisk verdensmester under VM

Leonhard Foeger/Reuters
To russiske skiskytter er under mistanke for brud på dopingregler og var lørdag målet for en politirazzia.

I lørdagens tidlige morgentimer har italiensk politi udført en razzia mod de to russiske skiskytter Alexander Loginov og Evgeniy Garanichev.

Annonce

Det skriver flere nyhedsbureauer og de norske medier VG og NRK.

Skiskytterne er aktuelt til VM i italienske Antholz. Lørdag blev de vækket af, at politiet forsøgte at bryde døren op til deres værelser.

Det siger Loginov til russisk tv ifølge VG.

- De tog vores våben, som var vi farlige kriminelle. De bad os om at blive siddende i vores underbukser. De var kun interesserede i mine ting, siger Loginov.

Ifølge aviser har Loginov fået beslaglagt et våben og en mobiltelefon af politiet.

28-årige Alexander Loginovs deltagelse ved VM har været genstand for kritik, fordi han tidligere har fået en dopingdom for at have benyttet epo. Kritikken blev yderligere forstærket, efter at han indledte VM med at vinde guld på sprintdistancen.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax mistænkes Loginov for "gentagne overtrædelser af dopingreglerne". Interfax skriver også, at russiske diplomater er på vej til Antholz for "at hjælpe de russiske skiskytter".

Det Internationale Skiskydningsforbund (IBU) ved ikke, hvad der er op og ned i sagen.

- Jeg har ikke fået informationer om dette, men jeg har fået en masse spørgsmål fra russiske medier. Vi forsøger at få klarhed over, hvad der er sket. Jeg havde håbet, vi kunne slippe for denne type nyheder, siger IBU-direktør Olle Dahlin ifølge svenske TT.

- Vi vil jo gerne fokusere på konkurrencerne. Lige nu afventer vi mere information, for vi vil selvfølgelig vide, hvad der er sket, tilføjer han.

Efter planen skal Alexander Loginov og Evgeniy Garanichev deltage i herrernes VM-stafet lørdag eftermiddag.

/ritzau/

VG om politirazzia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce