Annonce
Sport

Politiet sigter 23-årig for angreb på Jens Stages lejlighed

Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
En 23-årig mand er anholdt og sigtet for brandstiftelse på fodboldspilleren Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet en 23-årig mand fra Aarhus i sag om hærværk og forsøg på brandstiftelse i fodboldspilleren Jens Stages lejlighed i det centrale Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen fandt sted tirsdag formiddag, oplyser politiinspektør Brian Olsen.

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi iværksatte meget hurtigt en række efterforskningstiltag. Det ledte os på sporet af den 23-årige, som omkring klokken ni blev anholdt på sin bopæl.

- Vi kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd, og vi fortsætter selvfølgelig vores efterforskning, siger han i pressemeddelelsen.

Den anholdte person fremstilles i grundlovsforhør onsdag klokken 08.30, og anklagemyndigheden vil anmode om, at grundlovsforhøret holdes for lukkede døre.

Følger retten den anmodning, må tilhørere kun høre sigtelsen og udfaldet af grundlovsforhøret. Mandens forklaring og politiets beviser mod ham holdes således skjult. Det sker af hensyn til den videre efterforskning.

Den 23-årige sigtes for brandstiftelse, for to tilfælde af trusler og for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed.

En eller flere personer smed natten til søndag omkring klokken 02.00 en genstand gennem ruden på en lejlighed i Eckersbergsgade i Aarhus, og der opstod en mindre brandskade, inden ilden gik ud. Ifølge AGF og FC København var der tale om Jens Stages lejlighed.

Fodboldspilleren skiftede fra netop AGF til FC København tidligere i juli.

Den 22-årige arbejdsmaskine nød inden sit skifte til FCK stor anerkendelse hos fans af AGF, da Stage er vokset op i Aarhus og erklæret fan af klubben, som han spillede for.

Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, vil ikke sige, om den anholdte mand har tilknytning til fodboldmiljøet.

- Det kommenterer vi ikke på. Vi har ikke yderligere oplysninger nu, siger han til Ritzau.

På fredag mødes netop FC København og AGF i Superligaens anden spillerunde.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelsen på politiets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce