Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politiet om borgerbekymring: Send gerne bud efter os - det koster at køre mod ensretning

Fra venstre er det Karen Kragelund, Else Chemnitz og Bent Kragelund, der alle bor i krydset ved Vestergade, hvor op mod 50 bilister om dagen kører mod ensretningen. Bent Kragelund kontaktede Dagbladet for at gøre opmærksom på problematikken, og det har nu resulteret i flere forbedringer til fremtidens trafik. Arkivfoto: Mikkel Jezequel.
Lokalpolitiets leder opfordrer borgere til at bestille politiet til at komme ud, hvis der er grund til bekymring over for eksempel trafikale forhold.

Ringkøbing: Beboerne i krydset Skolevænget, Nørregade og Vestergade er både trætte af og bekymrede over at konstatere, at op mod 50 bilister om dagen kører mod ensretningen.

De henvendte sig til Dagbladet, som nu kan fortælle, at Ringkøbing-Skjern Kommune vil ændre vejens forløb med et helleanlæg i den ene side. Det glæder Bent Kragelund, som havde henvendt sig til Dagbladet. Han sluttede dog af med kommentaren:

- Jeg tror, det eneste, der rigtigt hjælper, er, hvis politiet holder øje og deler bøder ud. Men nu gør kommunen noget, og det er da bedre end ingenting.

Annonce

Politiets fokus

Dagbladet har kontaktet politiet, og her siger Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet:

- Jeg kan godt forstå, at naboerne er trætte af det. Fremover vil jeg foreslå både dem og andre, der måtte have et behov for at få besøg af politiet, at de går ind på www.politi.dk/bestil. Så vil vi gerne komme ud.

Han fortæller, at politiet generelt har fokus på de steder, hvor folk bryder loven - også i trafikken.

- Det handler blandt andet om både kørsel med telefon i hånden, om man kører mod køreretningen eller om man har for meget fart på. Men vi har også fokus på de farlige steder med ensretning eller fuldt stop, så der også kan være høj trafiksikkerhed midt i byen, siger Bjørn Nørgaard Bo.

Annonce

Høj straf

Både Bent Kragelund og afdelingsleder Kristian Korsholm fra Vej-afdelingen ved Ringkøbing-Skjern Kommune har med egne øjne konstateret, at tre skilte om ensretningen ikke afholder bilister fra at køre den forkerte retning.

Hvis politiet opdager den slags, er der faste sanktioner:

- Det koster 2000 kroner og et klip i kørekortet, hvis man kører den gale retning, lyder det fra Bjørn Nørgaard Bo.

Han er glad for anmeldelsen, der har fået ham til lige at åbne øjnene lidt ekstra for området:

- Vi tager det altid alvorligt, når borgere henvender sig, og det er man altid velkommen til, hvis man oplever uhensigtsmæssigheder eller har anden brug for politiet,  opfordrer han.

Den røde vejstrækning er ensrettet. Det er der hver dag mange bilister, der overser, så derfor vil politiet nu være lidt ekstra opmærksom på området. 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Rekordmange smittede, antallet har ikke været så højt på et døgn siden nytårsaftensdag

Annonce