112

Ledte med helikopter: Politiet efterlyser fortsat savnet ung mand

En helikopter deltog mandag i eftersøgningen af den forsundne unge mand fra Hvide Sande. Arkivfoto
Borgerne må gerne tjekke udhuse og skure for at se, om den 24-årige Mathias Damgaard fra Hvide Sande gemmer sig der, lyder opfordringen. Politiet har en formodning om, at han kan være i området omkring Nymindegab.

Opdatering 12/6 2019: Politiet oplyser nu, at man har været i kontakt med Mathias, og efterlysningen er afblæst.

HVIDE SANDE: Den 24-årige Mathias Damgaard fra Hvide Sande, der er forsvundet, kan have brug for hjælp. Derfor beder politiet folk om at holde et vågent øje med ham og tjekke udhuse, skure og lignende steder.

Manden er omkring 180 cm høj og har lyst hår samt rødligt skæg.

Hans familie efterlyste ham natten til tirsdag, efter at man ikke havde været i kontakt med ham siden mandag aften. Der blev sendt en redningshelikopter af sted, men politiet fik kontakt til mandens telefon, og eftersøgningen er derfor afblæst, da han formodes at være i god behold.

Han er dog ikke fundet endnu.

- Vi er lidt bekymret, og vi har ikke talt med ham endnu, så vi er stadig interesseret i at få kontakt med ham. Så hvis nogen ved, hvor han er, vil vi gerne vide det, fortæller Jørgen Dalsgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114, hvis man har oplysninger i sagen.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper