Annonce
Alarm 112

Politiet indstiller eftersøgning: Teenagepige er fundet

En 15-årig pige forsvandt lørdag aften fra en fest i Dragør. Søndag er hun fundet i god behold.

Politibetjente og frivillige borgere har søndag søgt intensivt efter en 15-årig pige, der lørdag aften forsvandt fra en fest i Dragør på Amager.

Søndag formiddag er eftersøgningen blevet indstillet.

Pigen - Emilie Frank Pedersen - er fundet i god behold.

Det oplyser politiet i et opslag på Twitter.

- Emilie fra Dragør er fundet i god behold. Vi indstiller eftersøgningen og takker alle for den store deltagelse i søgningen, skriver Københavns Politi.

Vagtchef Kristian Ruhdin fortæller, at det har været et stort arbejde at koordinere eftersøgningen, da mange frivillige har henvendt sig til politiet med et ønske om at lede efter den forsvundne teenager.

Han kan ikke fortælle, præcis under hvilke omstændigheder hun blev fundet.

- Hun er blevet fundet af sin familie i samme område, som eftersøgningen har fundet sted. Men om hun blev fundet udenfor eller hjemme hos en veninde, ved jeg ikke, siger Kristian Ruhdin kort før middag.

Københavns Politi modtog anmeldelsen om pigens forsvinden natten til søndag klokken 01.26.

Mens politiet iværksatte en eftersøgning, udsendte hendes forældre en efterlysning på Facebook.

Her fremgik det, at Emilie Frank Pedersen forlod en fest på Amager lørdag aften klokken 24.00 uden sine personlige ejendele.

Hendes mor opfordrede herefter andre til at bidrage til eftersøgningen.

- Kære alle, det bedste, I kan gøre, er at cykle ud i nærområdet og kigge efter hende, eventuelt gå tur med hunden, da de er mere opmærksomme end os mennesker, lød det blandt andet i opslaget på Facebook.

I forbindelse med eftersøgningen, som primært fandt sted ved landsbyen Store Magleby på Amager, har politiet anvendt hundepatruljer og en drone.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce