Annonce
112

Politiet kommer med opsang: Hold øje med jeres teenagere

Ved Rindum Kjærgaard mødes unge om aftenen og efterlader skrald. Forleden blev skolens hoppepude også ødelagt. Privatfoto
Unge over hele kommunen holder fester, efterlader skrald, knuste flasker og ødelagte ting.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: I de seneste par uger har politiet fået mange anmeldelser om unge, der samles for at hygge sig ved blandt andet skoler, legepladser og spejderhytter. Udover at der højst må være 10 samlet ad gangen, så efterlader de unge ofte et rod af den anden verden af cigaretskodder, knuste flasker og ikke mindst ødelagte eller afbrændte ting.

Derfor kommer politiet nu både med en opsang og ikke mindst en opfordring:

- Måske skulle forældrene tjekke, hvad de unge foretager sig. De er måske ikke, hvor forældrene tror, de er, siger Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce

Holder ekstra øje

Senest har politiet fået en anmeldelse fra Rindum Kjærgaard Skole, hvor en hoppepude er blevet punkteret.

Men det er langt fra kun i Ringkøbing, at de unge mødes for at hygge sig på en måde, der udvikler sig uheldigt.

I Tarm er der blevet brændt ting af ved spejderhytten på Drosselvej. Videbæk Skole har også problemer med knuste flasker, ligesom der er blevet brændt borde og bænke af ved Den Kristne Friskole i Skjern. Også i Hvide Sande oplever man problemer.

- Vi vil holde mere øje med det den kommende tid og især den kommende weekend, hvis vejret bliver godt. Vi vil reagere mere på det, end vi har gjort tidligere, for det er ved at være et problem, siger Bjarne Højgaard, der tilføjer, at det er en generel udfordring i hele Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- De unge har for god tid på grund af nedlukningen, og mange forældre er ikke klar over, hvad de unge laver, siger han.

Annonce

Især teenagere

De unge, som politiet indtil videre har truffet ude sent om aftenen, er i alderen fra 13 til godt 20 år. Men det er især teenagere op til 18 år.

- Hvis vi træffer dem sent, ringer vi til deres forældre. Her oplever vi, at de unge ikke er, hvor deres forældre tror, at de er. Enkelte forældre er faktisk fuldstændig ligeglade. Men vi opfordrer til at få hanket op i de unge og få en snak med dem om, at man opfører sig ordentligt, understreger Bjarne Højgaard.

Han foreslår, at de unge i stedet kan samles hjemme i forældrenes haver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ny private banking rådgiver

Ringkøbing

Vandkamp: Formand fik 400 opkald efter brud på vandrør, men vil ikke kaste med mudder

Annonce