Annonce
Videbæk

Politiet kiggede forbi rockfest i Spjald, men kørte hurtigt igen

De knap 300 publikummer skulle så vidt muligt blive siddende på deres plads og ikke stimle sammen ved baren. Foto: Hans Erik Palmelund.
Rock i Spjald forløb problemfrit trods skrappe coronaregler – om festivalen gentages næste år, er ikke afgjort.
Annonce

Spjald: Det var en træt, men tilfreds Anders Elbæk, Dagbladet talte med søndag ovenpå lørdagens festival Rock i Spjald, der blev afviklet ved hallen.

- Det gik fint. Alle bands kom på scenen og vi var faktisk færdige klokken 21.45, et kvarter tidligere end forventet, fortæller han.

Festivalen var underlagt strenge corona-regler, der betød, at publikum skulle blive siddende på deres plads ved langborde og bestille drikkevarer via en sms til baren, hvorpå en bartender  levere det ønskede. Kun toiletbesøg og barbesøg for at hente en enkelt flaske var i princippet tilladt. Og det gik et langt stykke henad vejen fint med at overholde reglerne, siger Anders Elbæk.


Det blev selvfølgelig ikke lettere at blive siddende, efterhånden som festen skred frem, og folk gerne ville op og danse til musikken, men det gik.

Anders Elbæk, arrangør


- Det blev selvfølgelig ikke lettere at blive siddende, efterhånden som festen skred frem, og folk gerne ville op og danse til musikken, men det gik.

Han forventede, at politiet ville kigge forbi festpladsen i løbet af eftermiddagen. Patruljevognen ankom dog først henad 22-tiden, da festen var ved at ebbe ud. Betjentene talte lidt med dørmændene, konstaterede, at alt var i sin orden, og kørte derpå igen uden at gå ind på festpladsen.

Annonce

Godt salg af drikkevarer

Rock i Spjald blev bakket af mange sponsorer i byen, lige som der heller ikke har manglet frivillige, da weekenden plejer at være reserveret fodboldstævnet Ramsing Cup, der i år er aflyst.

De knap 300 gæster, der havde købt billet til festivalen, præsterede i løbet af dagen og aftenen at banke salget af drikkevarer op over 100.000 kroner.

- Det er vi meget tilfredse med, siger Anders Elbæk.

Budgettet for bands’ene lød på 60.000 kroner, så hvordan bundlinjen ender, når alle udgifter er gjort op, tør han endnu ikke spå om. Det er heller ikke afgjort, om Rock i Spjald skal gentages næste år.

- Vi skal have det evalueret på et kommende møde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Annonce