Annonce
112

Politiet holder øje med corona-land: Restaurant fik besked om at lukke

Der var mange mennesker i både Hvide Sande og Søndervig i weekendens gode vejr. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Turister flokkes ved Vesterhavet, og butikker åbner de forkerte kasser.

RINGKØBING/HVIDE SANDE: Smukt vejr og et stort behov for at komme uden for hjemmets fire vægge, hvor hjemmearbejde og lektielæsning fylder, trak i weekenden masser af mennesker til Hvide Sande og Søndervig. Derfor valgte politiet også at lægge vejen forbi for at se, om retningslinjerne om afstand blev overholdt.

- Vi kigger selvfølgelig de steder, hvor folk samler sig. Men det har ikke givet anledning til bøder, fordi for mange har været forsamlet, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Det kan være svært for politiet at vurdere, om der er mange sammen.

- Går folk sammen i en gruppe, eller er det bare folk, der går bag hinanden. Men det er oplevelsen, at folk gebærder sig rimeligt, siger Bjarne Højgaard.

Mens bødeblokken er blevet i lommen, så har der dog været brug for at vejlede rundt omkring.

- Vi har været et enkelt sted, hvor en restaurant i Hvide Sande mente, at afspritning og god plads mellem gæsterne betød, at man kunne holde åbent. Men det kan man ikke, understreger Bjarne Højgaard.

Annonce

Lukkede værtshuse

Politiet har også været forbi dagligvarebutikker i Ringkøbing, hvor der er blevet uddelt råd.

- Afstanden mellem kunderne er generelt fin, men når butikken så åbner endnu en kasse for at undgå køer, så hjælper det ikke noget, at man åbner kassen lige ved siden af, for så står kunderne med ryggen til hinanden, siger Bjarne Højgaard.

Bekymrede borgere har i flere tilfælde kontaktet politiet med anmeldelser, blandt andet om værtshuse.

- De gange, hvor vi har været forbi, har vi intet konstateret, siger han.

Bjarne Højgaard fortæller også, at politiet har holdt ekstra øje med, om der kommer flere episoder med husspektakler og vold i hjemmet, fordi flere opholder sig i hjemmet. Men det er ikke tilfældet, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce