Annonce
112

Trods flere anmeldelser i pinsen: Politiet har udskrevet nul corona-bøder

Trængsel på Lodbergsvej i Søndervig er ikke et ukendt fænomen, men selv i corona-tiderne har der endnu ikke været anledning til at skrive bøder. Arkivfoto
Der har været en del henvendelser fra borgere om, at folk stimler sammen i for store grupper, men politiet har endnu ikke været enige med anmelderne.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: I pinsen fik politiet flere opkald fra bekymrede borgere om, at der var for mange mennesker samlet i Søndervig, Hvide Sande og ved Rækker Mølle Badesø. Men ganske som i alle de andre tilfælde i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor politiet har tjekket, om forsamlingsforbuddet er blevet overholdt, faldt der ingen bøder.

- Hvis der kommer en anmeldelse, så tjekker vi det. Men vi har endnu ikke kunnet konstatere de overtrædelser, som anmelderne har set, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Midt- og Vestjyllands Politiet har specielle patruljevogne, som netop har fokus på corona-situationen og som holder øje med udvalgte steder, som for eksempel Søndervig. Men kommer der anmeldelser, kører lokalpolitiet også selv af sted.

Annonce

Følelse eller bekymring

- Jeg har en oplevelse af, at anmeldelserne kommer fra folk, der ikke kender reglerne, men måske mere reagerer på en følelse eller bekymring, siger Bjarne Højgaard.

- Hvis vi skal give en bøde, skal flere end ti personer stimle sammen i en klump og blive der, og vel at mærke ikke være i familie. Men hvis der står 25 personer i kø foran en isbod med god afstand, og der samtidig går nogen forbi på fortovet, kan det sagtens være lovligt, forklarer Bjarne Højgaard.

Han mener, at det kan forvirre folk, hvis der er mange mennesker.

Annonce

Folk i flow

- Men hvis de ikke stopper op, er der ikke et problem. Når folk er i flow, er der ikke noget at komme efter. Der kan godt være forskel på hvad folk tror, der er en overtrædelse, og hvad der faktisk er en overtrædelse, siger Bjarne Højgaard.

Han vil dog ikke afvise, at der kan være sket overtrædelser af forsamlingsforbuddet i forbindelse med anmeldelserne fra borgerne. Politiet har blot ikke kunne konstatere det, da patruljen nåede frem.

Skulle politiet konstatere en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, koster det en bøde på 2500 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce