Hvide Sande

Politiet har ingen spor i sommerhus-tyverier

Trods en stor indsats for at finde spor efter sommerhus-tyven, der huserer på Klitten, står politiet stadig på nærmest bar bund. Arkivfoto

HVIDE SANDE: Trods en længere række af indbrud i sommerhus på Klitten på det seneste har politiet kun ganske få spor at gå efter.

Så sent som i går blev endnu et indbrud anmeldt. Denne gang på Lyngsletten, hvor der er blevet stjålet fire stole, en Ipad, en værktøjskasse, en boremaskine, en bajonetsav og høretelefoner.

Ganske som ved de øvrige indbrud har tyven brugt et koben til at brække et vindue op.

- Vi har samlet alle de spor sammen, som vi kan finde, men reelt har vi ingen anelse om, hvem der begår indbruddene, fortæller en ærgerlig politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Kender ikke bilen

Han forklarer, at politiet er på bar bund i forhold til, om indbruddene sker eksempelvis i nat- eller dagtimer, ligesom man ikke kender tyvens foretrukne køretøj, selvom der i enkelte tilfælde er set en bil.

En afbrændt Audi, som blev fundet ved Sortedalen for nylig, viste sig intet at have med sommerhus-indbruddene at gøre. Den var stjålet i Silkeborg i en anden sag.

Problemet er desuden, at sommerhusområderne ikke er de mest befolkede egne på denne årstid, ligesom de, der er der, er feriegæster, der næppe vil bemærke noget usædvanligt.

DNA-væske

Bjarne Højgaard anbefaler sommerhusejere til at mærke deres værdier med DNA-væske, som man blandt andet kan købe gennem sit forsikringsselskab.

Det betyder, at politiet med ultraviolet lys hurtigt kan spore eksempelvis designerlamper, som er fundet i bagagerummet af en mistænkelig bil, tilbage til den rette ejer og samtidig hænge den mistænkte op på indbruddet.

- Desuden får man klistermærker til at sætte i vinduet, og klistermærkerne kan virke afskrækkende på tyven, fordi han ved, at han kan blive sporet, forklarer Bjarne Højgaard.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Hvide Sande

Nyt spisested: Så er der tapas på tallerkenen

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften