Skjern

Politiet har fængslet 23-årig kvinde for flere indbrud

Den 23-årige kvinde er blandt andet sigtet for at stjæle våben. Foto: Jens Thaysen

Kvinden er også sigtet for at stjæle flere våben. En medgerningsmand er på fri fod.

BARDE/ SKJERN: Fire indbrud i Barde og Skjern-området er muligvis blevet opklaret.

En 23-årig kvinde fra Brande blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger, og hun er sigtet for i alt seks indbrud og et tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse.

Den 23-årige blev anholdt tirsdag under omstændigheder, som politiet ikke vil oplyse, da hun ikke var alene om at begå indbruddene. Der er stadig en gerningsmand på fri fod, som politiet skal have fat i.

Kvinden blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør onsdag, hvor resultatet blev, at hun skal sidde varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Stjal også våben

21. september blev der begået to indbrud på Herborgvej ved Finderup og på Vester Bardevej ved Barde.

Her stjal tyvene blandt andet Kay Bojesen-figurer, smykkker, computere, kamera, B&O-udstyr og meget andet. Kvinden og medgerningsmanden menes at stå bag indbruddene.

I maj var makkerparret ifølge sigtelsen i Sædding ved Skjern, hvor der 17. maj var indbrud på Lyngvejen, hvor de også stjal smykker, andre mærkevarer, værktøj, sølvtøj og meget andet til en samlet værdi af 62.640 kroner.

Dagen efter, 18. maj, var der indbrud i en landejendom på Sæddingvej, hvor der udover Royal Copenhagen-porcelæn, it-udstyr, smykker med mere blev stjålet et Beretta-haglgevær og to rifler samt patroner til samtlige tre våben.

Fængsel i mindst to år

Derfor er den 23-årige kvinde også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da haglgeværet og riflerne blev transporteret væk fra gerningsstedet.

Hvis hun bliver fundet skyldig i våbenbesiddelsen, står hun til en straf på mindst to år og muligvis mere, da det er en skærpende omstændighed at fragtet våben og ammunition sammen.

Kvinden fra Brande nægter at være skyldig i samtlige forhold, der også tæller to indbrud i private hjem nær Brande i april og maj.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Præsten Emmanuel flygtede fra buddhistiske Myanmar til Skjern: Nu skaber han et børnehjem i hjemlandet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper