Skjern

Politiet har fængslet 23-årig kvinde for flere indbrud

Den 23-årige kvinde er blandt andet sigtet for at stjæle våben. Foto: Jens Thaysen

Kvinden er også sigtet for at stjæle flere våben. En medgerningsmand er på fri fod.

BARDE/ SKJERN: Fire indbrud i Barde og Skjern-området er muligvis blevet opklaret.

En 23-årig kvinde fra Brande blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger, og hun er sigtet for i alt seks indbrud og et tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse.

Den 23-årige blev anholdt tirsdag under omstændigheder, som politiet ikke vil oplyse, da hun ikke var alene om at begå indbruddene. Der er stadig en gerningsmand på fri fod, som politiet skal have fat i.

Kvinden blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør onsdag, hvor resultatet blev, at hun skal sidde varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Stjal også våben

21. september blev der begået to indbrud på Herborgvej ved Finderup og på Vester Bardevej ved Barde.

Her stjal tyvene blandt andet Kay Bojesen-figurer, smykkker, computere, kamera, B&O-udstyr og meget andet. Kvinden og medgerningsmanden menes at stå bag indbruddene.

I maj var makkerparret ifølge sigtelsen i Sædding ved Skjern, hvor der 17. maj var indbrud på Lyngvejen, hvor de også stjal smykker, andre mærkevarer, værktøj, sølvtøj og meget andet til en samlet værdi af 62.640 kroner.

Dagen efter, 18. maj, var der indbrud i en landejendom på Sæddingvej, hvor der udover Royal Copenhagen-porcelæn, it-udstyr, smykker med mere blev stjålet et Beretta-haglgevær og to rifler samt patroner til samtlige tre våben.

Fængsel i mindst to år

Derfor er den 23-årige kvinde også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da haglgeværet og riflerne blev transporteret væk fra gerningsstedet.

Hvis hun bliver fundet skyldig i våbenbesiddelsen, står hun til en straf på mindst to år og muligvis mere, da det er en skærpende omstændighed at fragtet våben og ammunition sammen.

Kvinden fra Brande nægter at være skyldig i samtlige forhold, der også tæller to indbrud i private hjem nær Brande i april og maj.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce