Annonce
Skjern

Politiet har fængslet 23-årig kvinde for flere indbrud

Den 23-årige kvinde er blandt andet sigtet for at stjæle våben. Foto: Jens Thaysen

Kvinden er også sigtet for at stjæle flere våben. En medgerningsmand er på fri fod.

BARDE/ SKJERN: Fire indbrud i Barde og Skjern-området er muligvis blevet opklaret.

En 23-årig kvinde fra Brande blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger, og hun er sigtet for i alt seks indbrud og et tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse.

Den 23-årige blev anholdt tirsdag under omstændigheder, som politiet ikke vil oplyse, da hun ikke var alene om at begå indbruddene. Der er stadig en gerningsmand på fri fod, som politiet skal have fat i.

Kvinden blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør onsdag, hvor resultatet blev, at hun skal sidde varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Stjal også våben

21. september blev der begået to indbrud på Herborgvej ved Finderup og på Vester Bardevej ved Barde.

Her stjal tyvene blandt andet Kay Bojesen-figurer, smykkker, computere, kamera, B&O-udstyr og meget andet. Kvinden og medgerningsmanden menes at stå bag indbruddene.

I maj var makkerparret ifølge sigtelsen i Sædding ved Skjern, hvor der 17. maj var indbrud på Lyngvejen, hvor de også stjal smykker, andre mærkevarer, værktøj, sølvtøj og meget andet til en samlet værdi af 62.640 kroner.

Dagen efter, 18. maj, var der indbrud i en landejendom på Sæddingvej, hvor der udover Royal Copenhagen-porcelæn, it-udstyr, smykker med mere blev stjålet et Beretta-haglgevær og to rifler samt patroner til samtlige tre våben.

Fængsel i mindst to år

Derfor er den 23-årige kvinde også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da haglgeværet og riflerne blev transporteret væk fra gerningsstedet.

Hvis hun bliver fundet skyldig i våbenbesiddelsen, står hun til en straf på mindst to år og muligvis mere, da det er en skærpende omstændighed at fragtet våben og ammunition sammen.

Kvinden fra Brande nægter at være skyldig i samtlige forhold, der også tæller to indbrud i private hjem nær Brande i april og maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce