Annonce
Tarm

Politiet frikender Bjarne Hedegaard

Rygterne om, at han selv skulle have sat ild til maskinhuset eller fået en anden til det, slider på Bjarne Hedegaard, der i forvejen har både konkurs og sygdom at slås med. Han vil gerne have renset sit navn. Foto: Jørgen Kirk

ÅDUM/RINGKØBING: Allerede samme aften, som Hedegaards Maskinstation brændte ned, var politiet opmærksom på, at branden meget vel kunne være påsat. Selvom brandårsagen har været svært at kortlægge, er der andre beviser, som fik Midt- og Vestjyllands Politi til at starte en efterforskning med det samme.

Flere personer er blevet efterforsket undervejs, oplyser politiassistent Ole Hjort ved lokalpolitiet i Herning, der har stået for efterforskningen.

- Vi har efterforsket bredt og har afdækket alle muligheder, og vi har ikke beviser på, at andre end den sigtede er involveret i brandstiftelsen, fortæller Ole Hjort.

Han understreger desuden, at politiet frikender Bjarne Hedegaard for enhver rolle i forbindelse med den påsatte brand.

- Vi finder ikke, at der er hold i, at han selv skulle have foranstaltet det. Intet bekræfter, at han skulle have sagt, at han var parat til at betale for at brænde det ned. Der er ikke hold i de rygter, understreger Ole Hjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce