Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politiet forventer flere unge-fester i det fri: De behøver ikke slæbe et musikanlæg med!

Søen i Rækker Mølle var sidste sommer et populært sted at mødes for de unge, men deres opførsel faldt ikke altid i god jord hos landsbyens indbyggere. Foto: Johan Gadegaard
Sommeren 2020 bød på masser af klager over larm fra unge, der på grund af coronarestriktioner mødtes og festede i det fri.

RINGKØBING-SKJERN: Vinterens kulde og trælse regler om, at man ikke må mødes i større flokke, er snart fortid til stor glæde for de fleste. Nok i særdeleshed de unge, der hverken har set kammeraterne i skolen eller i fritiden.

Fra onsdag giver forsamlingsloftet mulighed for at mødes et halvt hundrede mennesker i det fri, og hvis alt går vel med smittetallene, stiger det tal til 75 fra 6. maj. Det er politiet opmærksom på i forhold til de unge, der sætter pris på en fest med vennerne.

Vejrudsigten ser ovenikøbet lovende ud for de kommende par uger.

Annonce

- Det vil være naturligt at mødes, fordi det er så længe siden, vi har haft den mulighed. Og det er bedre at gøre det udendørs end indendørs, men man skal også tænke på sine omgivelser. Man behøver ikke at slæbe musikanlæg med, der kan høres tre kilometer væk, siger Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Tag hensyn

Sidste sommer væltede det nemlig ind med klager over unges fester, som forstyrrede naboer ved de steder, hvor de unge samledes. Det var blandt andet ved Rækker Mølle Sø, ved bål- og legepladser og ved spejderhytter og skoler i det meste af kommunen. Udover støjklager var der også klager over rod og hærværk.


Man behøver ikke at slæbe musikanlæg med, der kan høres tre kilometer væk.

Bjarne Højgaard, lokalpolitiet i Ringkøbing.


- Vi forventer, at de unge vil søge til de samme områder, som vi kender fra sidste år, så det holder vi selvfølgelig øje med, siger Bjarne Højgaard.

Politiet har forståelse for, at de unge vil samles, men opfordrer samtidig til, at de unge tager hensyn til andre mennesker i områderne.

- Vi er nødt til at sige, at de unge skal følge de regler, der er udstukket. Ellers har vi folk hængende i røret , siger Bjarne Højmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce