Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politiet får færre anmeldelser om tyverier i kommunen

Antallet af anmeldelser af tyveri i Ringkøbing-Skjern Kommune er faldet kraftigt hen over det seneste år. Foto: Timo Battefeld
Midt- og Vestjyllands Politi har blandt andet modtaget 21 færre anmeldelser af tyveri af køretøjer i kommunen de seneste fire kvartaler.

Ringkøbing-Skjern Kommune: Antallet af anmeldelser af tyveri i Ringkøbing-Skjern Kommune er faldet kraftigt hen over det seneste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at politiet i 2019 modtog 497 anmeldelser af tyveri. Det er en tilbagegang på 207 sager sammenlignet med året forinden - svarende til 29 procent.

Blandt andet er der i løbet af året blevet noteret 23 tyverier af køretøjer, hvilket svarer til et fald på 21 sager.

Tendensen er den samme, når det gælder indbrud. Her var der 368 anmeldte forhold, og det er 123 færre end de foregående 12 måneder. Den udvikling bidrog kategorien indbrud i private hjem til med et fald på 77 anmeldelser.

Endelig blev der registreret 15 flere volds- og trusselstilfælde i kommunen sammenlignet med året før, hvor tallet hed 122. Det bunder blandt andet i, at der blev indberettet 22 flere tilfælde af simpel vold.

Annonce

Færre tyverier landet over

Til sammenligning blev der i Herning Kommune registreret et fald hen over perioden på 399 tyverier. Her var der samtidig 181 færre indbrud, og 21 flere sager omhandlende vold eller trusler.

Ser man på tallene for hele landet, er mængden af tyverier sidste år gået ned fra 176.648 til 160.424. Det svarer til en ændring på ni procent.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunal chef kalder uvildig undersøgelse i Ørskov-sag for sund

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Annonce