Annonce
112

Politiet efterlyser vidner til containerbrand

Arkivfoto

Skjern: Politiet efterlyser vidner til en påsat brand over for Kirkeskolen på Enghavevej 8 i nat.

- Det er et par, der er ude at gå tur, der opdager branden og slår alarm klokken 01.50 i nat, siger Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

- Der var sat ild i en container, og gerningsmanden eller gerningsmændene har også forsøgt at sætte ild til en Røde Kors-container, der står lige ved siden af. Der er sket nogle skader på den container, der var sat ild i. Den anden container skete der ikke noget med, siger Bjarne Højgaard.

I dag skal politiet blandt andet kigge nærmere på, om der eventuelt er brugt brandbare væsker.

- Der er i hvert fald brugt tændstikker. Og vi er naturligvis interesseret i, om der er nogen, der har set noget i nat på Enghavevej, siger Bjarne Højgaard.

Der er ingen bygninger tæt på de to containere. Det er flere år siden, der sidst har været ildspåsættelser i Skjern.

- Det er heldigvis ikke noget, vi normalt ser, siger Bjarne Højgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce