Annonce
Vestjylland

Politiet drukner i overarbejde: Vestjyske betjente har 51.197 timer til gode

Det er blandt andet folketingsvalgkampen og Rasmus Paludans besøg i politikredsen, der har ført til, at betjentene har oparbejdet over 51.000 overarbejdstimer. Arkivfoto: Morten Stricker
Politibetjentene ved Midt- og Vestjyllands Politi havde i juni 51.197 overarbejdstimer til gode. Det kommer især efter en folketingsvalgkamp, der trak store veksler på styrken.

Vestjylland: De 663 politibetjente, der i gennemsnit var ansat ved Midt- og Vestjyllands Politi i 2019, havde i alt 51.197 overarbejdstimer til gode i juni måned. Det svarer til, at hver betjent i gennemsnit havde lidt mere end 14 dages afspadsering til gode.

- Det er ikke noget, som overrasker mig, men det er klart, at det har nogle konsekvenser for betjentene, og vi risikerer, at de bliver mere trætte, siger Henrik Skriver Jensen, der er formand for politiforeningen i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Han peger på, at overarbejdet kommer, fordi politiet får flere og flere opgaver, som de skal løse, mens de ikke har været nok betjente til opgaven.

- Vi mangler simpelthen ressourcer, og jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft et normalt driftsår. Der kommer altid et eller andet uforudset, som vi skal løse, siger lokalformanden for politiforeningen og forsætter:

- Nu kan vi se, at Trump kommer på besøg, og selvom vi ikke ved, hvor mange mand, vi skal stille med, så er det noget, der kommer til at påvirke vores antal af overarbejdstimer.

Skriver Jensen sammenligner det med, at man gennem en længere periode bliver ved med at trække over på sin kassekredit. Til slut vil banken lukke kortet.

- Det er ikke sådan, at vi kan få overarbejdet udbetalt, for det vil kræve, at man vedtager et såkaldt aktstykke til finansloven, men selv hvis de får det udbetalt, så er det ikke noget, der hjælper på, at betjentene generelt er trætte. Det kan hjælpe den enkelte, siger han.

Politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, tror ikke nødvendigvis, at det ville være særlig mange af betjentene, der ville benytte sig af muligheden, hvis de kunne få overarbejdet udbetalt.

Annonce

Arbejder med det

Det er ikke noget, der kommer som et chok for politidirektøren, at de 663 politibetjente i Midt- og Vestjyllands Politi har meget overarbejde til gode. Han fortæller, at man løbende samarbejder med politiforeningen om at få overarbejdspuklen ned, men at man ikke kan forudse det uforudsigelige.

- Det glæder mig, at vi i løbet af sommeren rent faktisk har været i stand til at få antallet af overarbejdstimer bragt ned med cirka 3000 timer, siger politidirektøren og tilføjer:

- Jeg er glad for, at vi faktisk er i stand til at have en forholdsvis lav sagsbehandlingstid, selvom betjentene har mange timer til gode.

Dermed peger Jens Kaasgaard på, at Midt- og Vestjyllands Politi havde en sagsbehandlingstid på borgervendt kriminalitet på 291 dage (tiden indtil der falder dom i en sag. Red.), og det er en af de laveste i landet.

På landsplan havde landets 12 politikredse, inklusiv Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste, i juni 832.939 overarbejdstimer til gode.

Politidirektøren peger samtidig på, at noget af det, der kan hjælpe på mængden af overarbejde er, at der snart bliver færdiguddannet flere betjente.

- Når de kommer ud og bliver fastansat, så er det noget, som vi kan bruge til at få mængden af overarbejde ned, fordi vi får flere betjente til at løse opgaverne, siger Kaasgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce