Annonce
Vestjylland

Politiet drukner i overarbejde: Vestjyske betjente har 51.197 timer til gode

Det er blandt andet folketingsvalgkampen og Rasmus Paludans besøg i politikredsen, der har ført til, at betjentene har oparbejdet over 51.000 overarbejdstimer. Arkivfoto: Morten Stricker
Politibetjentene ved Midt- og Vestjyllands Politi havde i juni 51.197 overarbejdstimer til gode. Det kommer især efter en folketingsvalgkamp, der trak store veksler på styrken.

Vestjylland: De 663 politibetjente, der i gennemsnit var ansat ved Midt- og Vestjyllands Politi i 2019, havde i alt 51.197 overarbejdstimer til gode i juni måned. Det svarer til, at hver betjent i gennemsnit havde lidt mere end 14 dages afspadsering til gode.

- Det er ikke noget, som overrasker mig, men det er klart, at det har nogle konsekvenser for betjentene, og vi risikerer, at de bliver mere trætte, siger Henrik Skriver Jensen, der er formand for politiforeningen i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Han peger på, at overarbejdet kommer, fordi politiet får flere og flere opgaver, som de skal løse, mens de ikke har været nok betjente til opgaven.

- Vi mangler simpelthen ressourcer, og jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft et normalt driftsår. Der kommer altid et eller andet uforudset, som vi skal løse, siger lokalformanden for politiforeningen og forsætter:

- Nu kan vi se, at Trump kommer på besøg, og selvom vi ikke ved, hvor mange mand, vi skal stille med, så er det noget, der kommer til at påvirke vores antal af overarbejdstimer.

Skriver Jensen sammenligner det med, at man gennem en længere periode bliver ved med at trække over på sin kassekredit. Til slut vil banken lukke kortet.

- Det er ikke sådan, at vi kan få overarbejdet udbetalt, for det vil kræve, at man vedtager et såkaldt aktstykke til finansloven, men selv hvis de får det udbetalt, så er det ikke noget, der hjælper på, at betjentene generelt er trætte. Det kan hjælpe den enkelte, siger han.

Politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, tror ikke nødvendigvis, at det ville være særlig mange af betjentene, der ville benytte sig af muligheden, hvis de kunne få overarbejdet udbetalt.

Arbejder med det

Det er ikke noget, der kommer som et chok for politidirektøren, at de 663 politibetjente i Midt- og Vestjyllands Politi har meget overarbejde til gode. Han fortæller, at man løbende samarbejder med politiforeningen om at få overarbejdspuklen ned, men at man ikke kan forudse det uforudsigelige.

- Det glæder mig, at vi i løbet af sommeren rent faktisk har været i stand til at få antallet af overarbejdstimer bragt ned med cirka 3000 timer, siger politidirektøren og tilføjer:

- Jeg er glad for, at vi faktisk er i stand til at have en forholdsvis lav sagsbehandlingstid, selvom betjentene har mange timer til gode.

Dermed peger Jens Kaasgaard på, at Midt- og Vestjyllands Politi havde en sagsbehandlingstid på borgervendt kriminalitet på 291 dage (tiden indtil der falder dom i en sag. Red.), og det er en af de laveste i landet.

På landsplan havde landets 12 politikredse, inklusiv Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste, i juni 832.939 overarbejdstimer til gode.

Politidirektøren peger samtidig på, at noget af det, der kan hjælpe på mængden af overarbejde er, at der snart bliver færdiguddannet flere betjente.

- Når de kommer ud og bliver fastansat, så er det noget, som vi kan bruge til at få mængden af overarbejde ned, fordi vi får flere betjente til at løse opgaverne, siger Kaasgaard.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce