Annonce
Danmark

Politiet beklager manglende opfølgning i trist hundesag: - Det er ikke godt nok

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, fortæller Søren Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der blev aldrig aftalt en opfølgning, da en anmelder tirsdag aften ringede med bekymringen om, at en hund stod fastbundet til et træ i Hedensted. Konsekvensen blev, at hunden tilbragte hele natten alene i voldsomt blæst og regnvejr.

Dagen efter, en mindre hund natten til onsdag blev efterladt fastbundet til et træ over for Rema 1000 i Hedensted, beklager Sydøstjyllands Politi, at der ikke blev fulgt op på den oprindelige anmeldelse.

Vagtcentralen modtog ellers en anmeldelse tirsdag ved 20-tiden, da den lukkeansvarlige kunne konstatere, at en påvirket kunde var gået uden hunden. Da den var blevet efterladt i kulde og blæst, var den i så ophidset et humør, at det var umuligt at nærme sig den.

Leder af vagtcentralen Søren Frederiksen har lyttet anmeldelsen igennem, hvori han kan konstatere, at det blev aftalt at fremlyse hunden og ellers vente på, om kunden opdagede sin forglemmelse og vendte tilbage.

Til gengæld blev det ikke aftalt, hvordan der skulle følges op på anmeldelsen - og resultatet blev, at hunden var efterladt frem til næste formiddag, hvor medejer Elise Balling fra det tilstødende firma Sign Service lykkedes at få hunden til sig.

- Det er dybt beklageligt, at den skal stå hele natten, og det er bestemt heller ikke vores intention. Det er ikke godt nok, siger Søren Frederiksen.

Annonce

Hørte ikke mere

Under normale omstændigheder forløber sådan en anmeldelse ved, at politiet spørger anmelderen om, hvorvidt vedkommende er i stand til at tage sig af hunden - og i givet fald hvor længe.

Kan det ikke lade sig gøre, skal politiet overtage hunden.

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, og almindeligvis ville nogen ringe igen. Men umiddelbart hører vi ikke mere frem til dagen efter, hvor sagen overtages af landbetjenten, og hunden bliver genforenet med ejeren, siger Søren Frederiksen.

Han slutter, at der efter episoden er optaget en dyreværnssag, som typisk ender ud som en bødesag. Derudover var hunden ifølge Søren Frederiksen heller ikke korrekt øremærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce