Annonce
Vestjylland

Politiet advarer mod for tæt påskehygge: De første corona-sigtelser er registreret

Tirsdag var der indkaldt til pressemøde hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro med deltagelse af politidirektør Helle Kyndesen (billedet), regionsrådsformand for Region Midtjylland Anders Kühnau og regionsrådsformand for Region Nordjylland Ulla Astman. Budskabet var klart: Trods påske og godt vejr, så er det afgørende, at der fortsat passes på for at minimere smittespredning af coronavirus. Foto: Morten Stricker
Midt- og vestjyderne er generelt gode til at følge reglerne, og det er altafgørende, at det fortsætter. Ellers vil politiet slå til, siger politidirektør.

Holstebro: Der var masser af klap på skulderen til midt- og vestjyderne fra politidirektør Helle Kyndesen på et pressemøde tirsdag.

- Helt overvejende er midt- og vestjyderne gode til at lytte og følge regler og anvisninger, sagde hun.

Men blandt skulderklap var der også en løftet pegefinger.

- Det er vigtigt ikke at slække på tøjlerne nu, opfordrede politidirektøren.

Formaningen kom med tanke på påsken, hvor folk normalt samles både i festligt lag og i supermarkeder, byggemarkeder og andre trange steder.

- Politiet vil have tryghedsskabende patruljer ude i hele kredsen, og de kommer også forbi byggemarkeder eller eksempelvis sommerhusområder. De vejleder gerne om regler, men de har altså også bødeblokken med, og snoren er nok lidt blevet kortere, fordi det efterhånden forventes, at man kender reglerne, sagde Helle Kyndesen.

Annonce

Tre sager, fem sigtelser

De første corona-sigtelser er registreret. Fem sigtelser i tre sager kan ende med bødestraffe, når det regnskab engang skal gøres op, og selvom det er et forholdsvist lille antal, blev det understreget, at det alt sammen handler om det fælles ansvar over for hinanden i kampen mod coronavirussen.

- Vi står i Danmarks største politikreds rent geografisk. Der er plads nok og masser af kyst, fjord, åer, skove og store naturarealer. Gør det i stedet til en sport at finde et sted, hvor der ikke er mange mennesker, lød opfordringen fra Helle Kyndesen.

Kun ved at overholde reglerne, kan alt med tiden blive som normalt igen, tilføjede politidirektøren.

Én påske-tradition har Midt- og Vestjyllands Politi dog besluttet at holde i hævd, og det er påskens store færdselskontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokøb endte med en på låget

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Erhverv For abonnenter

130 år og klar til at gå i graven: Billederne viser, hvorfor gammelt mejeri skal miste livet

Annonce