Annonce
112

Politi søger pårørende til trafikdræbt 82-årig

Den 82-årige døde på sygehuset i Herning. Arkivfoto: Michael Bager
En 82-årig mand fra Ringkøbing kørte mandag galt på Nørredige.

RINGKØBING: En 82-årig mand er afgået ved døden efter en soloulykke i Ringkøbing mandag eftermiddag. I første omgang virkede manden okay og kunne tale med politiet, men halvanden time senere døde han på sygehuset i Herning.

Ulykken skete kl. 17.41, da manden kørte ad Nørredige i sydøstlig retning. Manden ramte et helleanlæg, hvilket en kvindelig fodgænger hørte. Hun vendte sig om og så bilen slingre, hvorefter den ramte endnu et helleanlæg. Derefter fortsatte bilen frontalt ind i et vejtræ, der ramte midt på bilens front.

- Patruljen kom til stedet og talte med manden, der gav en kort forklaring. På det tidspunkt virkede manden okay, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce

Årsag ukendt

Manden blev kørt til sygehuset i Herning, og det var her, at han pludselig døde kort tid efter kl. 19.00. Der blev forsøgt genoplivning, men uden held.

- Vi kender ikke den præcise dødsårsag. Det skal et ligsyn kaste lys over, fortæller Bjarne Højgaard.

Bilinspektører har undersøgt ulykkesstedet.

Den 82-årige, der boede i Ringkøbing, var enkemand, og politiet er nu i gang med at finde pårørende for at oplyse om ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce