Annonce
112

Politi rykkede talstærkt ud: Mand skød med softgun efter folk på gaden

En 53-årig mand fra Vemb skød efter folk torsdag eftermiddag. Genrefoto: Reuters/Carlos Jasso

Vemb: Det har formentlig lydt voldsomt, da politiet talstærkt rykkede ud til en anmeldelse i Vemb torsdag eftermiddag. Men det skyldtes, at politiet ikke tog let på opgaven, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

Klokken 17.02 blev politiet nemlig alarmeret med meldingen om, at en mand skød efter folk på Nørregade i Vemb.

Der var ganske rigtigt tale om en 53-årig mand fra Vemb, som med en softguns hårdtslående gummikugler havde skudt efter folk. Efter vidneforklaringer fandt man frem til mandens identitet og adresse.

- Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at skyde efter folk, dog uden at ramme, men det er nu engang ikke særligt betryggende, at man ikke kan gå gennem Vemb uden frygt for at blive skudt efter, siger Knud Lauridsen.

I den 53-åriges hjem fandt politiet desuden 85 gram hash.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce