Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politi og borgmester om corona: Det er vigtigt at være lidt for forsigtig

På fredagens pressemøde hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), her flankeret af politidirektør Helle Kyndesen (t.h.) og borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard (A).  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), var blandt deltagerne, da Midt- og Vestjyllands Politi fredag holdt pressemøde om corona-situationen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Antallet af nye registreringer af borgere med corona-smitte i Ringkøbing-Skjern Kommune bevæger sig i den rigtige retning, men der er fortsat grund til at være på vagt.

- Der er ingen tvivl om, at det er en situation, vi skal tage alvorligt. Det er vigtigt, at vi fortsat følger og overholder anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne.


Vi er på vej ned i antallet af smittetilfælde, men det er vigtigt, at vi står sammen om det her.

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune


Sådan lød det fra borgmester Hans Østergaard (V), da Midt- og Vestjyllands Politi fredag formiddag afholdt pressemøde om corona-situationen:

- Vi er på vej ned i antallet af smittetilfælde, men det er vigtigt, at vi står sammen om det her, lød det videre fra Hans Østergaard, der er spændt på at følge udviklingen henover weekenden.

På politigården i Holstebro pointerede også politidirektør Helle Kyndesen, at 'det er helt afgørende, at vi nu alle gør en indsats for at forhindre smitten i at brede sig':

- Vi følger dagligt udviklingen i smittetallet, og det er meget bekymrende. Det er vigtigt at være lidt for forsigtig, sagde Helle Kyndesen på pressemødet.

Annonce

Et fald i voldssager

Med henvisning til en sommer med et lavere smittetal, som nok fik en del danskere til at tage lidt lettere på anbefalinger og restriktioner, lød der denne opfordring fra direktøren hos Midt- og Vestjyllands Politi:

- Vi skal alle gøre en indsats nu. Vi skal have forsigtigheden tilbage i vores adfærd, understregede Helle Kyndesen.

Hun fortalte videre, at ordensmagten over det seneste halve års tid har oplevet markant færre voldssager i nattelivet, ligesom også antallet af indbrud er nedadgående.

- Vi skal alle gøre en indsats nu. Vi skal have forsigtigheden tilbage i vores adfærd, understregede Helle Kyndesen, politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi på et pressemøde fredag formiddag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I skæret af corona har Midt- og Vestjyllands Politi rejst to sigtelser efter de seneste stramninger tidligere på måneden. Den ene sigtelse omhandler lukketid i nattelivet, mens den anden sigtelse drejer sig om manglende brug af mundbind.

Annonce

Nyt testcenter i Tarm

På fredagens pressemøde kom formanden for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (A), ind på, at der i den seneste uge er registret 34 nye smittetilfælde med corona i Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Det er relativt højt, og det skal vi selvfølgelig tage alvorligt, lød det fra Anders Kühnau.

Han oplyste også om den nye oprustning i Vestjylland, hvor det med virkning fra i dag er muligt at blive testet for coronavirus på sundhedshuset i Tarm, hvis man ingen symptomer har.

Anders Kühnau rettede slutteligt 'en stor tak og anerkendelse til vores testpersonale':

- De gør en kæmpe indsats i kampen mod den usynlige fjende.

Annonce

De unge vil gerne feste

Borgmester Hans Østergaard ville ønske, han kendte svaret på, hvornår hverdagen vender tilbage til en nogenlunde normal tilstand; sådan en tilstand, hvor man kan stå skulder ved skulder til en rockkoncert på spillestedet Generator i Ringkøbing, og hvor tusindvis af tilskuere kan samles til en håndboldkamp i Skjern:

- Det er måske først om et års tid - eller, når vi har en vaccine.

I Danmarks geografisk største kommune ligger hovedvægten af nye smittetilfælde i aldersgruppen 20 til 29 år, og det kan - ifølge Hans Østergaard - hænge sammen med, at mange unge for kort tid siden er stemplet ind på diverse uddannelsesinstitutioner:

- Det er naturligt, at de unge gerne vil være sammen - og også gerne vil feste lidt. Vi er jo mennesker, og vi vil gerne være sociale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce