Annonce
Ringkøbing

Politi har været på sporet af Nolde-maleri i lang tid

Tæt samarbejde med tysk politi gav bonus.

Annonce

ØLSTRUP: Siden Emil Nolde-maleriet "Middag i Emmaus" fra Ølstrup Kirke blev stjålet i 2014, har politifolk fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi haft et tæt samarbejde med tysk politi om at finde værket.

Efterforskerne har løbende modtaget oplysninger fra de tyske kolleger om, hvor maleriet har været henne og haft en god dialog om forskellige efterforskningsskridt. Den tyske ordensmagt har været i stand til at følge maleriet, selvom det har været i kriminelle hænder.

- Så har maleriet været i Moldova, så har det været i Tyskland. Og hver gang har vi så undersøgt om det kunne lade sig gøre at få det, fortæller en efterforsker fra sagen.

Annonce

Venter på tyske rapporter

Selvom det flere gange har været tæt på, var det først i slutningen af 2017, at det endelige gennembrud kom.

I efteråret lød beskeden fra tysk politi, at maleriet nu befandt sig i en lille landsby syd for Flensborg, og at tyvene var klar til at aflevere maleriet til politiet. Efter tre års jagt lykkedes det endelig at få "Middag i Emmaus", der er vurderet til 10 millioner kroner, reddet.

De nærmere detaljer i efterforskningen vil politifolkene endnu ikke ud med, fordi man først skal have nærstuderet de tyske politirapporter om sagen.

Maleriet er fortsat i det tyske politis varetægt, men vil i nærmeste fremtid blive bragt fra Tyskland til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce