Annonce
Ringkøbing

Politi har været på sporet af Nolde-maleri i lang tid

Tæt samarbejde med tysk politi gav bonus.

ØLSTRUP: Siden Emil Nolde-maleriet "Middag i Emmaus" fra Ølstrup Kirke blev stjålet i 2014, har politifolk fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi haft et tæt samarbejde med tysk politi om at finde værket.

Efterforskerne har løbende modtaget oplysninger fra de tyske kolleger om, hvor maleriet har været henne og haft en god dialog om forskellige efterforskningsskridt. Den tyske ordensmagt har været i stand til at følge maleriet, selvom det har været i kriminelle hænder.

- Så har maleriet været i Moldova, så har det været i Tyskland. Og hver gang har vi så undersøgt om det kunne lade sig gøre at få det, fortæller en efterforsker fra sagen.

Annonce

Venter på tyske rapporter

Selvom det flere gange har været tæt på, var det først i slutningen af 2017, at det endelige gennembrud kom.

I efteråret lød beskeden fra tysk politi, at maleriet nu befandt sig i en lille landsby syd for Flensborg, og at tyvene var klar til at aflevere maleriet til politiet. Efter tre års jagt lykkedes det endelig at få "Middag i Emmaus", der er vurderet til 10 millioner kroner, reddet.

De nærmere detaljer i efterforskningen vil politifolkene endnu ikke ud med, fordi man først skal have nærstuderet de tyske politirapporter om sagen.

Maleriet er fortsat i det tyske politis varetægt, men vil i nærmeste fremtid blive bragt fra Tyskland til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Kvinde hørte tyv luske rundt

Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Vestjylland

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce