Annonce
Ringkøbing

Politi fik tip om spritbilist - ét minut senere kørte han galt

Politiet rykkede ved 17-tiden tirsdag eftermiddag ud til Herningvej øst for Ringkøbing, hvor der var sket et trafikuheld. Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix

Ringkøbing: Klokken 17.03 tirsdag eftermiddag blev politiet ringet op af en opmærksom borger, der ville fortælle, at en bil på Skaadsmosevej i Ringkøbing så ud til at have en påvirket mand bag rattet.

Ét minut senere indløb der en ny melding til politiet - denne gang om et trafikuheld på Herningvej. Det blev hurtigt konstateret, at der var tale om den samme bil, der i en blød venstrekurve var kommet ud af kurs. Bilen kørte på tværs af vejbanen, ramte ind i et træ og endte med at ligge på taget, hvorved de to personer i bilen blev fastklemte.

De tilskadekomne - en 35-årig mand og en 39-årig kvinde - blev kørt til sygehuset i Herning, hvor der også blev taget en blodprøve på manden, så det kan dokumenteres, hvad han eventuelt var påvirket af, da trafikuheldet skete.

Såvel kvinden som manden lever uden fast folkeregisteradresse.

I forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet på stedet var Herningvej spærret i en kortere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce