Annonce
Sport

Pokalfinale i uvante rammer: Stemningen skal nok være i top

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
1750 personer vil være på plads i Esbjerg, når Sønderjyske og AaB dyster om pokaltitlen.
Annonce

35.828, 32.140, 31.027 og 31.430.

Det er tilskuertallene til de seneste fire pokalfinaler, men så mange kommer der ikke i nærheden af at være på Blue Water Arena onsdag aften, når Sønderjyske og AaB kæmper om sæsonens første titel i dansk fodbold.

Dels fordi kapaciteten på Esbjergs største stadion kun er lidt over 17.000 og ikke i nærheden af Parkens størrelse, dels fordi coronarestriktioner gør, at kun lidt mere end hver tiende sæde må benyttes.

Der bliver lukket i alt 1750 personer ind til pokalfinalen.

Efter man har fraregnet diverse jobfunktioner til kampen, giver det hver klub råderet over 725 billetter til finalen.

Spillere og trænere havde da også gerne set, at der som sædvanlig var kørt buskaravaner af fans i retning mod hovedstaden, men de er også sikre på, at den alternative indramning nok skal give krydderi til finalen på vestkysten.

- Vi har heldigvis spillet en del kampe, hvor der ikke har været så mange tilskuere, men de tilskuere, der trods alt har været, har hver skreget for en fem-seks medfans. Derfor tror jeg, at der nok skal blive god stemning til pokalfinalen, og det skal nok give gejst videre til spillerne.

- Selvfølgelig havde det været federe at spille for tæt på 40.000 tilskuere, men vi skal finde det positive i, at der trods alt er flere, end der har været til de seneste kampe, siger AaB-anfører Lucas Andersen.

Sønderjyske-træner Glen Riddersholm havde gerne set, at Blue Water Arena var fyldt med syd- og sønderjyder til klubbens første pokalfinale, men dem må man belønne med en titel i stedet.

- Vi går på banen for at spille for hele regionen og også alle de fans, der ikke har fået billet. Selvfølgelig kunne det have været i helt andre rammer, og det havde været fantastisk, men det er noget, vi ikke kan påvirke.

- Men vi glæder os over, at der er flere fans til at bakke os op, end der har været i de seneste uger, siger Glen Riddersholm.

AaB-træner Jacob Friis har selv overværet pokalfinaler på nærmeste hold i Parken. Selv om der nu kun er en heldig skare af fans med billet til onsdagens finale, er han glad for, at der trods alt ikke er helt tomme tribuner.

- Vi er alle brandærgerlige over, at vi ikke skal spille i et fyldt eller næsten fyldt Parken med halvdelen af Aalborg i ryggen, men nu har vi vænnet os lidt til rammerne i disse tider.

- Bare det at der i Superligaen har været cirka 300 tilskuere til de seneste kampe har gjort en kæmpe forskel i forhold til, da der ikke var fans, så mon ikke at der kommer god tænding på tribunerne med fem gange så mange fans til en finale, siger Jacob Friis.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Hun jagter værtshusgæster og sporty vestjyder: Sidsel finder statister til krimiserie på vestkysten

Annonce