Annonce
Skjern Håndbold

Pointkrisen kradser i Skjern efter nyt kollaps: Cheftræneren føler sig ikke presset

Claus Dalgaard-Hansens Skjern-mandskab sætter lige nu ikke sejre sammen på stribe. Mandag blev det til et nederlag på 11 mål. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Chancen for at få point med over i slutspillet forduftede endegyldigt for Skjern Håndbold, da man mandag fik en på hatten af BSH. Situationen får dog ikke cheftræneren til at føle sig presset.

SKJERN: - Nej, overhovedet ikke.

Svaret fra Skjern Håndbolds cheftræner, Claus Dalgaard-Hansen, falder prompte. Skjern Håndbold har tidligere vist, at de gerne skifter træneren ud, hvis resultaterne ikke er der, men det får altså ikke Claus Dalgaard-Hansen til at føle sig presset.

Skjern Håndbold ligger nummer syv med to kampe tilbage af grundspillet. De grønblusede forpassede mandag endegyldigt chancen for at kravle op på den fjerdeplads, der giver et enkelt point med over i slutspillet. Det var facit, efter Bjerringbro-Silkeborg Håndbold kværnede Skjern og vandt med 11 mål.

Nu har Skjern 25 point efter 24 runder. Sidste sæson havde man 28 på samme tidspunkt, og selv i den sæson tabte Skjern nogle kampe, de normalt ville regne med at vinde. I denne sæson er udsvingene fortsat.

Efter jul har man vundet tre af syv ligakampe. Den ene sejr var på ét mål mod TMS Ringsted, der kæmper for at undgå direkte nedrykning. Skjern har efter jul også tabt til Lemvig-Thyborøn Håndbold, der på daværende tidspunkt lå sidst.

Annonce

Pointkrisen er en realitet

Bestyrelsesformand Carsten Thygesen medgiver da også, at pointformen lige nu ikke matcher de forventninger, man kan have til Skjern Håndbold.

- Vi er i pointmæssig krise, medgiver han.


Jeg er utroligt skuffet. Måden, vi tabte på, gør vanvittigt ondt. Det gør vanvittigt ondt på spillerne.

Carsten Thygesen, formand, Skjern Håndbold


Det betyder dog ikke, at han ikke bakker sin træner op. For direkte adspurgt, om man kan være cheftræner, hvis holdet bliver ved at præstere det niveau, man har gjort hidtil, lyder svaret ”ja, selvfølgelig”.

Carsten Thygesen skeler ikke så meget til tabellen eller næste kamp. Skjern har tre måneder med slutspil i ligaen og pokalturneringens finalestævne, Final4, at se frem mod.

- Så der ligger en hel masse foran os, hvor der er en masse muligheder. Det handler ikke lige om næste kamp, men vi skal gerne se mere forløsning og mere frigjort spil, siger Carsten Thygesen.

Annonce

Formand er utroligt skuffet

Nederlaget på 11 mål til BSH er ikke hverdagskost for Skjern. Det var da også et nederlag, der på sin vis var lidt anderledes for Carsten Thygesen. Han havde set nogle positive takter og havde forventet noget andet.

- Jeg er utroligt skuffet. Måden, vi tabte på, gør vanvittigt ondt. Det gør vanvittigt ondt på spillerne. Men jeg kender trænerne og spilerne. Det er nogle gode drenge, der rigtig gerne vil, og som sover rigtig dårligt i nat (natten til tirsdag red.), og som står op og vil slås for det dagen efter, siger Carsten Thygesen.

HTH Herreligaen

Skjern Håndbold- Bjerringbro Silkeborg Håndbold 24-35 (11-14)

Målscorere Skjern Håndbold: Jesper Konradsson 6, Jonathan Würtz 6, Anders Eggert 4 (2), , Bjarte Myrhol 2, Elvar Örn Jónsson 2, Oliver Norlyk 2, René Rasmussen 1 og Jørgen Rasmussen 1.

Målscorere BSH: William Bogojevic 5, Jacob Lassen 5 (3), August Baskår Pedersen 5, Nikolaj Øris 4, Sebastian Skube 4, Alexander Lynggaard 3, Jesper Nøddesbo 3, Mads Øris 2, Mads Kjeldgaard 2 og Aksel Horgen 2.

Straffekast: Skjern Håndbold 2 (2 mål), BSH 3 (3 mål)

Udvisninger: Skjern seks, BSH to.

Tilskuere: Ingen i Skjern Bank Arena.

Efter kampen tog det en rum tid, før spillere og trænere forlod omklædningsrummet. I omklædningsrummet kunne cheftræner Claus Dalgaard-Hansen stadig mærke, at spillerne tror på, det kan lade sig gøre at sætte et godt slutspil sammen.

Annonce

God fornemmelse før kollaps

Efter anden halvleg mod BSH er der dog noget at rette op på. Efter kampen havde Skjern-cheftræneren svært ved at finde noget positivt at tage med videre. Han fremhæver anden halvleg som en dyb bølgedal.

Ved pausen var Skjern kun bagud med tre, man havde tabt målmandsduellen med 7-1 i redninger før pausen; der var altså muligheder for at komme op igen, hvis man blev mere effektive og fik et par redninger mere. Derfor gik Skjern og cheftræneren ind til anden halvleg med en tro på, det kunne lade sig gøre at indhente gæsternes pauseføring på tre mål. Så trak BSH endnu mere fra, og Skjerns fejl blev flere og flere.

-Når først båden tager vand ind, tager den virkelig vand ind. Fejlene stod i kø, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Nederlaget til BSH var det næststørste for Skjern Håndbold i denne sæson. Det største faldt mod Ribe-Esbjerg HH, hvor man tabte med 13 mål. Det skal man så forsøge at revanchere lørdag, når netop Ribe-Esbjerg gæster Skjern Bank Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce