Annonce
Ringkøbing IF

Pointhøsten er begyndt, men RIF ligger sidst: Sidsteplads vil ikke være tilfredsstillende

Casper Petersen skovlede bolden ind med det kolde højre, da hans mål onsdag sørgede for 1-1 mod Jammerbugt FC. Foto: Jørgen Kirk
Fire point i de sidste to kampe har givet Ringkøbing IF et boost. Nu er målet at komme væk fra dumbopladsen i oprykningsspillet, mener målscorer Casper Petersen.

RINGKØBING: To gange på en sæson. Så mange gange er det lykkedes for Ringkøbing IF at hente et point i 2. division, hvis vestjyderne er kommet bagud med 1-0. Onsdag aften var gang nummer to, da RIF gik fra at være bagud 1-0 til at snuppe det ene point med 1-1 mod Jammerbugt FC.

Det lille comeback i onsdagens opgør vækker glæde hos anfører og målmand Mads Petersen. For som statistikken viser, har det ikke været hverdagskost for RIF at kunne komme tilbage i kampe, de har været bagud i.

- Det betyder helt klart noget for selvtilliden. Det er fedt, at vi er kommet så langt nu. For vi mødte også et rigtig godt Jammerbugt-hold, siger Mads Petersen.

Det giver selvtillid, at vi kunne vinde over Skive og kunne følge op på det ved at spille uafgjort med Jammerbugt, som også er et rigtig godt hold. Det giver selvtillid og tro på, at vi kan være med mod alle hold.

Casper Petersen, Ringkøbing IF

Fire point i to kampe giver selvtillid

Både han og RIF’s eneste målscorer i kampen, Casper Petersen, glæder sig over, at RIF for anden runde i træk hentede point. I de fire første kampe i oprykningsspillet gik RIF pointløse fra banen. Hvis man også havde tabt mod Jammerbugt, ville statikken hedde fem nederlag i seks kampe.

Nu kan de blåhvide vestjyder omvendt se på fire point i de to sidste opgør og have en tro på, at man godt kan spille op med holdene i oprykningsspillet.

- Det giver selvtillid, at vi kunne vinde over Skive og kunne følge op på det ved at spille uafgjort med Jammerbugt, som også er et rigtig godt hold. Det giver selvtillid og tro på, at vi kan være med mod alle hold, siger Casper Petersen.

Målmand Mads Petersen bakker op:

- De betyder sindssygt meget, for ellers kunne vi have haft fornemmelsen af, at Skive-kampen var en engangsforestilling, siger RIF-anføreren.

Mål at komme væk fra dumboplads

Pointhøsten i oprykningsspillet er altså nu kommet i gang for RIF. Uafgjort onsdag var bare ikke nok til at holde sig væk fra sidstepladsen i oprykningsspillet, fordi de andre bundhold vandt. Selvom RIF ikke kan rykke ud ved at ende sidst i oprykningsspillet, er det en plads, Casper Petersen gerne vil væk fra.

For ganske vidst er oprykningsspillet en mulighed for, at RIF kan prøve sig af mod de bedste hold i 2. division, og det er en chance for at holdet kan blive bedre sammen, og at hver enkelt spiller kan udvikle sig. Men det er også vigtigt for RIF’s venstre back, at vestjyderne viser, de kan være med i rækken.

- Det kan da være et mål i sig selv ikke at slutte på sidstepladsen. Hvis vi ender der, har vi været de dårligste i oprykningsspillet, og det er ikke tilfredsstillende, siger Casper Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce