Ringkøbing IF

Pointhøsten er begyndt, men RIF ligger sidst: Sidsteplads vil ikke være tilfredsstillende

Casper Petersen skovlede bolden ind med det kolde højre, da hans mål onsdag sørgede for 1-1 mod Jammerbugt FC. Foto: Jørgen Kirk
Fire point i de sidste to kampe har givet Ringkøbing IF et boost. Nu er målet at komme væk fra dumbopladsen i oprykningsspillet, mener målscorer Casper Petersen.

RINGKØBING: To gange på en sæson. Så mange gange er det lykkedes for Ringkøbing IF at hente et point i 2. division, hvis vestjyderne er kommet bagud med 1-0. Onsdag aften var gang nummer to, da RIF gik fra at være bagud 1-0 til at snuppe det ene point med 1-1 mod Jammerbugt FC.

Det lille comeback i onsdagens opgør vækker glæde hos anfører og målmand Mads Petersen. For som statistikken viser, har det ikke været hverdagskost for RIF at kunne komme tilbage i kampe, de har været bagud i.

- Det betyder helt klart noget for selvtilliden. Det er fedt, at vi er kommet så langt nu. For vi mødte også et rigtig godt Jammerbugt-hold, siger Mads Petersen.

Det giver selvtillid, at vi kunne vinde over Skive og kunne følge op på det ved at spille uafgjort med Jammerbugt, som også er et rigtig godt hold. Det giver selvtillid og tro på, at vi kan være med mod alle hold.

Casper Petersen, Ringkøbing IF

Fire point i to kampe giver selvtillid

Både han og RIF’s eneste målscorer i kampen, Casper Petersen, glæder sig over, at RIF for anden runde i træk hentede point. I de fire første kampe i oprykningsspillet gik RIF pointløse fra banen. Hvis man også havde tabt mod Jammerbugt, ville statikken hedde fem nederlag i seks kampe.

Nu kan de blåhvide vestjyder omvendt se på fire point i de to sidste opgør og have en tro på, at man godt kan spille op med holdene i oprykningsspillet.

- Det giver selvtillid, at vi kunne vinde over Skive og kunne følge op på det ved at spille uafgjort med Jammerbugt, som også er et rigtig godt hold. Det giver selvtillid og tro på, at vi kan være med mod alle hold, siger Casper Petersen.

Målmand Mads Petersen bakker op:

- De betyder sindssygt meget, for ellers kunne vi have haft fornemmelsen af, at Skive-kampen var en engangsforestilling, siger RIF-anføreren.

Mål at komme væk fra dumboplads

Pointhøsten i oprykningsspillet er altså nu kommet i gang for RIF. Uafgjort onsdag var bare ikke nok til at holde sig væk fra sidstepladsen i oprykningsspillet, fordi de andre bundhold vandt. Selvom RIF ikke kan rykke ud ved at ende sidst i oprykningsspillet, er det en plads, Casper Petersen gerne vil væk fra.

For ganske vidst er oprykningsspillet en mulighed for, at RIF kan prøve sig af mod de bedste hold i 2. division, og det er en chance for at holdet kan blive bedre sammen, og at hver enkelt spiller kan udvikle sig. Men det er også vigtigt for RIF’s venstre back, at vestjyderne viser, de kan være med i rækken.

- Det kan da være et mål i sig selv ikke at slutte på sidstepladsen. Hvis vi ender der, har vi været de dårligste i oprykningsspillet, og det er ikke tilfredsstillende, siger Casper Petersen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce