Annonce
Sport

Pochettino er færdig som manager i Tottenham

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
Christian Eriksens Tottenham skal på jagt efter en ny manager, efter at Mauricio Pochettino er blevet fyret.

Premier League-klubben Tottenham har fået en skrækkelig start på sæsonen, og det koster nu manager Mauricio Pochettino jobbet.

På sin hjemmeside skriver Tottenham, at argentineren er blevet fyret efter fem år i klubben.

- Klubben kan i dag offentliggøre, at Mauricio Pochettino og hans trænerstab Jesus Perez, Miguel D'Agostino og Antoni Jimenez er blevet fritstillet.

Tottenham er på 14.-pladsen i Premier League efter 12 runder, hvor det kun er blevet til 14 point.

Bedre går det i Champions League, hvor klubben er på andenpladsen i sin gruppe efter Bayern München og har kurs mod ottendedelsfinalerne.

Mauricio Pochettino overtog styringen i Tottenham i 2014. Tidligere var han træner for Southampton og Espanyol.

Med Pochettino i spidsen nåede Tottenham i den forgangne sæson Champions League-finalen, som Liverpool vandt 2-0.

Men generelt har resultaterne været nedadgående, og det tager klubben nu konsekvensen af, fortæller Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy.

- Det har ikke været en nem beslutning for bestyrelsen, og den er ikke taget forhastet. Ærgerlige resultater i den hjemlige liga i slutningen af sidste sæson og begyndelsen af denne sæson har været utroligt skuffende, siger bestyrelsesformanden i en udtalelse.

Pochettino vil altid have en plads i Tottenhams historie, understreger Daniel Levy.

- Jeg har den største respekt for den måde, han håndterede tiden væk fra hjemmebanen, mens vi byggede et nyt stadion, og for den lune og positivitet han bragte med sig.

- Jeg takker ham og hans trænerstab for alt, de har opnået. De vil altid være velkommen her, siger Daniel Levy.

Christian Eriksen har i flere sæsoner været en af Tottenhams store profiler, men i denne sæson har Pochettino flere gange sat danskeren på bænken.

Senest sad Eriksen på bænken, da Tottenham spillede 1-1 hjemme mod Sheffield United den 9. november.

/ritzau/

Annonce
Tottenhams nyhed om Mauricio Pochettinos fyring
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce