Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Bente Lauridsen har 40 års jubilæum på plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern. Foto: Mads Dalegaard
Bente Lauridsen har 40-års jubilæum på Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern. Begge hendes piger har også arbejdet på Plejehjemmet.

Skjern: - Pludselig er der gået 40 år. Når man siger tallet 40, så kan man godt blive lidt forskrækket, men når man kigger tilbage, så har det ikke været så lang tid, siger Bente Lauridsen.

Onsdag 17. april er det 40 år siden, hun som 20-årig begyndte på Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern.

- Min bedstemor, Karen Ladekjær, havde boet på plejehjemmet, så jeg kendte godt stedet. Jeg var lige blevet færdig med HF og skulle egentlig bare have lidt arbejde, inden jeg senere ville søge ind som sygeplejerske. Det skulle være noget med mennesker og pleje, og så blev jeg i stedet sygehjælper, fordi jeg faldt til her. Det har jeg absolut ikke fortrudt, siger Bente Lauridsen.

Hun har senere taget efteruddannelse og også læst mere teori om pleje.

- Det er godt at komme ud og få nye input. Man behøver ikke gå i stå, bare fordi man bliver ældre, siger Bente Lauridsen.

I den periode, hun har været på Klokkebjerg, har beboersammensætningen ændret sig.

I dag kommer der en del demente, mens der tidligere var en del beboere med halvsidige lammelser.

- Dem er der heldigvis ikke så mange af i dag. Hjælpemidlerne har også udviklet sig meget. Da jeg begyndte, havde vi senge med håndsving. Skulle senge-enden løftes, skulle man køre rundt og rundt. Så fik vi senge med en lang stang, der kunne bruges til at løfte hver ende hver for sig. Nu er sengene eldrevne, og der er loftlift på alle stuer, siger Bente Lauridsen.

Bente Lauridsen har altid været glad for at arbejde på Klokkebjerg. Foto: Mads Dalegaard

Har arbejdet med døtrene

Bente Lauridsen er født på Tarm Sygehus og har boet i Dejbjerg hele livet. Hendes mand, Svend Erik Lauridsen, er også fra Dejbjerg.

Parret har tre børn; Iben på 30 år, der er pædagog og bor i Humlum. Anja på 26 år, der er pædagog og bor i Skjern samt Jonas på 21 år. Han er netop nu i gang med landbrugsuddannelsen.

- Iben har arbejdet på Klokkebjerg, og Anja arbejder her netop nu - mest som nattevagt - mens hun søger job som pædagog. Det er lidt sjovt, og super hyggeligt, selv om vi ikke arbejder på samme tid eller i samme afdeling. Det siger også noget om, at Klokkebjerg er et sted, som jeg anbefaler. Og det var rigtig fint at have aftenvagter, da børnene var små, siger Bente Lauridsen, der i dag arbejder i afdelingen Lindely.

I sine 40 år på plejehjemmet han hun været på samtlige afdelinger.

- Det dejlige ved at arbejde på at plejehjem er, at du kan være med til at gøre en forskel for beboerne. I mit tilfælde har jeg så også været beriget med dejlige kolleger i alle årene, siger Bente Lauridsen med et smil.

Tid til børnebørn

Bente Lauridsen har ret til efterløn og kan derfor gå på pension om godt tre år. Men det kan da godt være, at hun bliver lidt længere.

- Måske vil det være godt med lidt yngre kræfter på det tidspunkt, men jeg kan måske også gå lidt ned i tid, så der bliver mere tid til de to børnebørn i Skjern og Humlum. Det må vi se til den tid, siger Bente Lauridsen.

Bente Lauridsen er også aktiv i det lokalhistoriske arkiv i Dejbjerg og i Sognebladet.

- Den historiske interesse er kommet med alderen, siger Bente Lauridsen med endnu et smil.

En af Bentes kolleger, Britta Jensen, havde 40-års jubilæum på Klokkebjerg sidste år, så de to har slået sig sammen og holder senere en fest med familie på Klokkebjerg.

Selve dagen, onsdag 17. april, markeres derfor "kun" med kaffe sammen med beboerne.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce