Annonce
Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Bente Lauridsen har 40 års jubilæum på plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern. Foto: Mads Dalegaard
Bente Lauridsen har 40-års jubilæum på Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern. Begge hendes piger har også arbejdet på Plejehjemmet.

Skjern: - Pludselig er der gået 40 år. Når man siger tallet 40, så kan man godt blive lidt forskrækket, men når man kigger tilbage, så har det ikke været så lang tid, siger Bente Lauridsen.

Onsdag 17. april er det 40 år siden, hun som 20-årig begyndte på Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern.

- Min bedstemor, Karen Ladekjær, havde boet på plejehjemmet, så jeg kendte godt stedet. Jeg var lige blevet færdig med HF og skulle egentlig bare have lidt arbejde, inden jeg senere ville søge ind som sygeplejerske. Det skulle være noget med mennesker og pleje, og så blev jeg i stedet sygehjælper, fordi jeg faldt til her. Det har jeg absolut ikke fortrudt, siger Bente Lauridsen.

Hun har senere taget efteruddannelse og også læst mere teori om pleje.

- Det er godt at komme ud og få nye input. Man behøver ikke gå i stå, bare fordi man bliver ældre, siger Bente Lauridsen.

I den periode, hun har været på Klokkebjerg, har beboersammensætningen ændret sig.

I dag kommer der en del demente, mens der tidligere var en del beboere med halvsidige lammelser.

- Dem er der heldigvis ikke så mange af i dag. Hjælpemidlerne har også udviklet sig meget. Da jeg begyndte, havde vi senge med håndsving. Skulle senge-enden løftes, skulle man køre rundt og rundt. Så fik vi senge med en lang stang, der kunne bruges til at løfte hver ende hver for sig. Nu er sengene eldrevne, og der er loftlift på alle stuer, siger Bente Lauridsen.

Annonce
Bente Lauridsen har altid været glad for at arbejde på Klokkebjerg. Foto: Mads Dalegaard

Har arbejdet med døtrene

Bente Lauridsen er født på Tarm Sygehus og har boet i Dejbjerg hele livet. Hendes mand, Svend Erik Lauridsen, er også fra Dejbjerg.

Parret har tre børn; Iben på 30 år, der er pædagog og bor i Humlum. Anja på 26 år, der er pædagog og bor i Skjern samt Jonas på 21 år. Han er netop nu i gang med landbrugsuddannelsen.

- Iben har arbejdet på Klokkebjerg, og Anja arbejder her netop nu - mest som nattevagt - mens hun søger job som pædagog. Det er lidt sjovt, og super hyggeligt, selv om vi ikke arbejder på samme tid eller i samme afdeling. Det siger også noget om, at Klokkebjerg er et sted, som jeg anbefaler. Og det var rigtig fint at have aftenvagter, da børnene var små, siger Bente Lauridsen, der i dag arbejder i afdelingen Lindely.

I sine 40 år på plejehjemmet han hun været på samtlige afdelinger.

- Det dejlige ved at arbejde på at plejehjem er, at du kan være med til at gøre en forskel for beboerne. I mit tilfælde har jeg så også været beriget med dejlige kolleger i alle årene, siger Bente Lauridsen med et smil.

Tid til børnebørn

Bente Lauridsen har ret til efterløn og kan derfor gå på pension om godt tre år. Men det kan da godt være, at hun bliver lidt længere.

- Måske vil det være godt med lidt yngre kræfter på det tidspunkt, men jeg kan måske også gå lidt ned i tid, så der bliver mere tid til de to børnebørn i Skjern og Humlum. Det må vi se til den tid, siger Bente Lauridsen.

Bente Lauridsen er også aktiv i det lokalhistoriske arkiv i Dejbjerg og i Sognebladet.

- Den historiske interesse er kommet med alderen, siger Bente Lauridsen med endnu et smil.

En af Bentes kolleger, Britta Jensen, havde 40-års jubilæum på Klokkebjerg sidste år, så de to har slået sig sammen og holder senere en fest med familie på Klokkebjerg.

Selve dagen, onsdag 17. april, markeres derfor "kun" med kaffe sammen med beboerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce