Annonce
Skjern

Pludselig dukkede ulven op: Karin smed alt, hun havde i hænderne

Ganske vist var ulven på lang afstand, men ikke desto mindre fangede Karin Gustausen et billede af den takket være hendes kæmpemæssige objektiv. Foto: Karin Gustausen
Den autodidakte naturfotograf og ornitolog Karin Gustausen fra Hjerting har længe drømt om at se og fotografere ulven i den fri danske natur. Lørdag smed hun alt, hvad hun havde i hænderne, da en god ven sendte en besked: Nu er det nu.
Annonce

Natur: En helt almindelig dag forvandlede sig i weekenden til en af de helt særlige for 68-årige Karin Gustausen fra Hjerting ved Esbjerg.

I forrige weekend fortalte JydskeVestkysten historien om den autodidakte naturfotograf og formand for Dansk Ornitologisk Forening i Sydvestjylland, der bruger de fleste af sine vågne timer på at luske rundt i naturen for at kigge på fugle og pattedyr i jagten på det perfekte foto.

Hun bevæger sig primært i området omkring Filsø i Varde, men lørdag smed hun alt, hvad hun havde i hænderne, for at drøne af sted til Borris Hede øst for Skjern. For her opstod muligheden pludselig for, at hun kunne få sit største ønske opfyldt.

Læste man artiklen om Karin Gustausen i forrige weekend - eller kender man hende bare en lille smule - vil man vide, hvad det er: At fotografere ulven i den fri danske natur og føje det til sin imponerende samling af naturfotografier.

Karin Gustausen håber, at hun en dag får mulighed for at få ulven på tomandshånd. Foto: Karin Gustausen

Lørdag ved middagstid gik Karin Gustausen rundt derhjemme og ventede på ordentligt vejr, så hun kunne komme ud i den friske luft. Pludselig modtog hun en besked fra en god ornitologven, der udmærket vidste, at Karin Gustausen drømte om et foto af ulven. Og beskeden indeholdt netop det: Et billede af ulven med teksten "Ulv ved Borris Hede".

- Jeg skyndte mig at pakke mit grej, sætte mig ind i bilen og køre af sted, siger Karin Gustausen, der nåede til området efter cirka en time.

Annonce

Tiltrak opmærksomhed

Hun opdagede, at hun ikke er var den eneste på stedet. 10-15 mennesker stod samlet og kiggede ud over heden. Egentlig var de mødt op, fordi der havde været en melding om kongeørn i området, men alles opmærksomhed var rettet mod ulven, der ifølge Karin Gustausen traskede ugeneret rundt på heden.

- Den havde uden tvivl opdaget os, men var fuldstændig upåvirket. Den gik rundt og kiggede mod højre og venstre. Nogle gange lignende det, at den lagde sig ned eller spiste, fortæller hun.

Borris Hede er et militært område, hvor mennesker kun må opholde sig på grusvejene. Karin Gustausen gætter på, at ulven har vænnet sig til, at den kan være i fred på heden.

Hun betragtede den helt til solnedgang, hvor hun drog hjem med trofæet - nemlig det foto, hun hidtil har manglet i samlingen. Godt nok var ulven på lang afstand, men Karin Gustausen fik takket være sit store objektiv nogle vellignende fotos af dyret.

Trods den store oplevelse er Karin Gustausen ikke helt tilfreds, og derfor fortsætter hendes jagt på det perfekte ulve-billede.

- Jeg ville hellere selv have opdaget ulven og have den på tomandshånd. Og allerhelst hvis det havde været ude ved Filsø. Men jeg tror på, at jeg får det en dag, siger Karin Gustausen, der nærer en særlig kærlighed til Filsø.

Håbet lever, for der er før set spor efter ulven i Filsø - blandt andet i form af rester fra krondyr.


Den havde uden tvivl opdaget os, men var fuldstændig upåvirket. Den gik rundt og kiggede mod højre og venstre. Nogle gange lignende det, at den lagde sig ned eller spiste.

Karin Gustausen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Regionen reagerer: Opretter testcenter i Skjern – men ikke med lyntest og kun én uge

Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce