Annonce
Ringkøbing-Skjern

Plejehjemmene overhalet indenom: De første Ringkøbing-Skjern-borgere vaccineres allerede i dag

40 borgere og 20 medarbejdere er onsdag blevet coronavaccineret i Herning. Arkivfoto: Mads Dalegaard
40 borgere, der er visiteret til praktisk hjælp og personlig pleje, samt 20 medarbejdere corona-vaccineres i dag i Herning.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: I morgen torsdag går praktiserende læger og kliniksygeplejersker i gang med at vaccinere ældre og dele af personalet på plejehjem og ældrecentre i Ringkøbing-Skjern Kommune, men allerede i dag onsdag er de første borgere blevet vaccineret. Det meddeler kommunen.

På Region Midtjyllands vaccinationscenter i Herning er foreløbig 60 doser vaccine øremærket til de Ringkøbing-Skjern borgere, der er over 65 år, bor i eget hjem og er visiteret til praktisk hjælp og personlig pleje fra hjemmeplejen.

Annonce

På overarbejde

På grund af tekniske fejl i udsendelsen af vaccinationsindkaldelser fra Statens Serum Institut til borgernes e-bokse har kommunens medarbejdere været på overarbejde for at kunne sende borgere i målgruppen afsted til vaccination med kort varsel.

- Det lykkedes os at finde 40 borgere, som nu er på vej til Herning i hjemmeplejebiler, taxaer og hvad vi ellers kunne skaffe, fortæller fagchef for Sundhed og Omsorg, Anja Thoft Bach i en pressemeddelelse.

Fagchef Anja Thoft Bach. Foto: Rksk

Hun tilføjer, at ti medarbejdere fra kommunens aflastningsenhed er taget med og vil blive vaccineret, så de tilgængelige vaccinedoser bliver udnyttet fuldt ud. Desuden er ti medarbejdere fra ældrecentrene Centerparken i Videbæk og Vorgod Plejehjem i al hast taget til Herning for at blive vaccineret.

Annonce

I dialog

Hjemmeplejen er allerede i dialog med borgere over 65 år, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp for at sikre, at de får tjekket deres e-boks og får booket tid til en vaccination.
Nogle få borgere med funktionsnedsættelse vil blive visiteret til kørsel de kommende dage, men for størstedelens vedkommende gælder det, at de pågældende borgere selv skal sørge for at transportere sig til Herning eller få hjælp fra pårørende.

Annonce

Ny rækkefølge i køen

Med åbningen af de regionale vaccinationscentre er rækkefølgen af vaccinationerne blevet ændret i Ringkøbing-Skjern Kommune i forhold til den prioriterede liste fra de nationale sundhedsmyndigheder. Den placerer nemlig ældre beboere på plejehjem og ældrecentre, dele af personalet samme steder samt sundhedspersonale i kritiske funktioner forrest i køen til corona-vaccinen.

- Det kan måske se ud som om, vaccinationerne på plejehjem og ældrecentre er blevet overhalet indenom af den næste gruppe sårbare borgere. Men regionen har haft et stort logistisk puslespil, der skulle gå op, og der har været tekniske udfordringer i at udsende indkaldelser via e-boks, så jeg hæfter mig ved det meget positive i, at vi allerede nu får tilbudt vacciner til de plus 65-årige med særlige behov, siger Anja Thoft Bach.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der 569 ældre beboere på plejehjem og ældrecentre, mens gruppen af borgere over 65 år, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje udgør cirka 550 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Annonce