Annonce
Skjern

Plejehjem sender bussen på pension: Nu er den nye klar

Friplejehjemmet i Stauning, der er kommunens mindste plejehjem, har skiftet den gamle bus ud med en nyere model. Pressefoto
Bussen er slidt op, efter den i mere end et årti har kørt rundt på landevejene. Nu har landsbyens ældre beboere på plejehjemmet så fået ny vogn.

STAUNING: Bussen på det lokale friplejehjem i Stauning kunne ikke mere, efter den i 11 år har været brugt til utallige ture med beboerne. Bussen havde efterhånden nået at blive omkring 20 år, reparationerne blev flere, og bussen synes at være pensionsmoden.

Nu har støtteforeningen så sørget for en nyere vogn. Derfor kunne en af støtteforeningens mange frivillige chauffører, Bent Elkjær fra Ringkøbing, sætte sig bag rattet i en nyanskaffet brugt bus til 227.000 kroner og køre en busfuld af plejehjemmets beboere til Brejning for at se nyudklækkede kyllinger og få lov til at holde dem i hænderne.

Bussen var dårligt blevet leveret af Søren Larsen, der ejer og driver Larsen Autoindretning i Ringkøbing, før bussen satte kurs mod kyllingerne i Brejning. Det oplyser plejehjemmet i en pressemeddelelse.

Annonce

Flødeskum til hverdagen

Formanden for støtteforeningen, Robert Aagaard, understreger, at penge fra støtteforeningen aldrig indgår i Stauning Friplejehjems daglige drift.

- Vores penge går kun til det ’flødeskum’, der øger beboernes livskvalitet og sætter kulør på hverdagen, og bussen er bare en del af det ’flødeskum’, siger han i pressemeddelelsen.

Bussen er blevet finansieret af friplejehjemmets støtteforening, der blandt andet har fundet pengene hos sponsorer og ved kontingentopsparingen. Pressefoto

Penge til anskaffelse og drift af den nye bus har Støtteforeningen – ligesom det også var tilfældet med den gamle bus – blandt andet skaffet fra sponsorer, som hvert år køber diskrete reklamepladser på bussen.

En del af pengene er doneret af pårørende og fra tilfredse beboere, som har betænkt støtteforeningen – og fra opsparing via det medlemskontingent, som støtteforeningens ca. 130 medlemmer årligt betaler.

Flere af medlemmerne har herudover særskilt doneret penge øremærket til købet af den nye bus.

Bussen bruges flittigt; det gælder også blandt de pårørende, som gerne må låne den til at hente og bringe plejehjemmets beboere, så de lettere kan komme på besøg hos deres familie. Det gælder for eksempel, hvis de sidder i kørestol.


Vores penge går kun til det ’flødeskum’, der øger beboernes livskvalitet.

Robert Aagaard, formand Stauning Friplejehjems støtteforening


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce