Annonce
Ringkøbing

Planlagt indbrud: Pakhuset mistede designerlamper for 80.000 kroner

Enigma-lamperne, der er stjålet fra Pakhuset, er fra Louis Poulsen. Pressefoto
Tyvene har bevidst forsøgt at undgå videoovervågningen.

RINGKØBING: Det kniber med at tænde for lyset i Pakhuset på Nørredige i Ringkøbing. Natten til torsdag var der indbrud, hvor tyvene gik målrettet efter selskabslokalernes designerlamper. 11 lamper af mærket Louis Poulsen Enigma er blevet stjålet, mens to er blevet ødelagt i forsøget. Lamperne, der hang meget højt, har en værdi af 80.000 kroner.

- Det er rigtig træls. De har bare klippet kablerne over, så de nu hænger ned fra loftet, fortæller Per Green, der ejer selskabslokalerne.

Han har en klar ide om, at tyvene har haft indbruddet planlagt. De kom ind i Pakhuset ved at knuse en rude.

- Jeg kørte selv forbi onsdag aften, men der var intet at se. Men de har vidst, hvad de lavede, for de er kommet ind og ud af samme vindue og har trukket gardiner for andre steder, fortæller han.

Annonce
Pakhuset i Ringkøbing fik natten til torsdag stjålet sine Louis Poulsen-lamper, der hænger helt oppe mellem spærrene. Per Green, der ejer stedet, mener tyveriet var velplanlagt. Arkivfoto

Tog også en stige

Tyvene har undgået dørene, sandsynligvis fordi de har vidst, at de så ville blive fanget på videoovervågningen.

- Vi er ikke færdige med at se overvågningen igennem endnu, men det ser ud til, at de har vidst, hvordan de skulle undgå det, fortæller Per Green.

Udover lamperne har tyvene også taget en tre meter lang alustige med sig fra stedet.

Heldigvis er selskabslokalerne ikke lejet ud i denne weekend, så der er tid til at anskaffe nye lamper og få dem hængt op. Samtidig vil Per Green forbedre tyverisikringen, så tyvene ikke kan slippe af sted med at komme igen.

Skulle man have set køretøjer eller noget mistænkeligt omkring Pakhuset natten til torsdag, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce