Annonce
Ringkøbing

Planlægger stor parade til august: Tysk interesse for at give en hånd med ved West Coast Pride

Som nyvalgt forperson i West Coast Pride er 27-årige Emil Sloth Sig lige nu på udkig efter en folkeskole eller en anden uddannelsesinstitution, hvor foreningen kan låne et lokale, som en gang hver anden uge kan danne rammen om et medlemsmøde i West Coast Pride. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På generalforsamling i West Coast Pride blev 27-årige Emil Sloth Sig valgt som forperson. Foreningens store mål lige nu er at præsentere en række kulturelle begivenheder i sommeren 2021 - kulminerende med en stor parade i Ringkøbing lørdag 7. august.

Ringkøbing: Det er blot syv måneder siden, at der blev afholdt stiftende generalforsamling i den forening, der nu hedder West Coast Pride, men budskabet er allerede nået bredt ud i LGBT+-miljøet.

Eksempelvis har West Coast Pride, der har base i Ringkøbing, opnået omtale i et tysk magasin. Dette har affødt tysk interesse for at bidrage med et og andet, når den vestjyske forening i august næste år over 10 dage arrangerer en række kulturelle begivenheder, der kulminerer med en parade i købstadens gader lørdag 7. august.

- Vi skal have kigget på, om vi skal gøre mere ud af muligheden for at kunne tiltrække tyskere - eventuelt ved at oversætte noget af det, vi præsenterer, for det er jo i højsæsonen, siger Emil Sloth Sig, der lørdag blev valgt som forperson ved den første, ordinære generalforsamling i West Coast Pride.

Annonce


Det var som forventet. En generalforsamling er ikke noget, der nødvendigvis tiltrækker særligt mange. Det kan godt være lidt tørt med regnskab og budget.

Emil Sloth Sig, forperson i West Coast Pride


Generalforsamlingen, der blev afholdt på Ringkjøbing Gymnasium, fik et par håndfulde personer til at møde op, mens andre valgte at følge med via en live-dækning på Facebook:

- Det var som forventet. En generalforsamling er ikke noget, der nødvendigvis tiltrækker særligt mange. Det kan godt være lidt tørt med regnskab og budget, tilføjer 27-årige Emil Sloth Sig, der arbejder som frivillighedskoordinator ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Mobning og chikane

Under sin velkomst ved generalforsamlingen kom Emil Sloth Sig blandt andet ind på, at folk med en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet i dagens Danmark fortsat udsættes for social diskrimination og chikane.

En undersøgelse viser, at 57 procent af homoseksuelle mænd og 37 procent af homoseksuelle kvinder i Danmark har oplevet at blive mobbet eller chikaneret på grund af deres seksuelle orientering.

Tilsvarende har hver femte transperson i Danmark været udsat for mindst ét seksuelt overgreb.

Derfor er der blandt andet også lagt op til debatter af forskellig karakter, når først borgmester Hans Østergaard (V) 2. august næste år har budt velkommen til det store West Coast Pride-arrangement i Ringkøbing.

På programmet er blandt andet udstillinger, en gudstjeneste, teaterforestillinger, foredrag, biograffilm, koncerter, fællessang og en tale ved Mogens Jensen (S), der er minister for blandt andet ligestilling.

Annonce

Op mod 3000 deltagere

Folkene bag West Coast Pride har en forventning om, at begivenheden i sommeren næste år kan tiltrække 3000 deltagere. I lyset af den vedvarende corona-pandemi arbejder arrangørerne derfor med både en plan A og en plan B.

Det gælder eksempelvis i relation til de arrangementer, der skal finde sted på Teatret OM, på spillestedet Generator og i Ringkøbing Biograf, hvor der allerede er gjort brugbare erfaringer med at justere antallet af gæster i forhold til krav om at holde passende afstand.

Folkene bag West Coast Pride er klar over, at corona-pandemien fortsat kan være en del af samfundets dagsorden, når der i august næste år gennemføres en række kulturelle begivenheder i Ringkøbing. Her er der blandt andet planlagt en stor parade lørdag 7. august. Arkivfoto: Kai Pfaffenbach/Reuters

- I forhold til paraden lader vi os inspirere af dette års Copenhagen Pride, hvor paraden foregik i mindre grupper med god afstand mellem grupperne, siger Emil Sloth Sig.

Han har en klar følelse af, at West Coast Pride som forening står på et ret godt fundament:

- Vi er dér, hvor vi skal til at være meget konkrete i det, vi arbejder med. Vi skal være mere detaljeorienterede, tilføjer den nyvalgte forperson.

Som en detalje kan det nævnes, at Christian Ivan Jacobsen blev valgt som næstforperson i foreningen, og at det nu koster 80 kroner at være medlem af West Coast Pride.

LGBT+ og regnbuen

LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser, bi- og transpersoner.

Når man skriver + efter bogstaverne, er det for at inkludere flere grupper.

LGBT+ bruges her om den store mangfoldighed af personer med en anden seksuel orientering eller kønsidentitet end cisheteroseksuel. 

Cisheteroseksuel er betegnelsen for dem, der føler sig tiltrukket af det modsatte køn og identificerer sig med det køn, de fik ved fødslen.

Der findes forskellige symboler for Pride-bevægelsen, men det absolut mest kendte er regnbueflaget. 

Flagets farver – rød, orange, gul, grøn, blå og violet – afspejler mangfoldigheden indenfor LGBT-bevægelsen, og flaget anvendes ofte som et symbol for stolthed blandt homoseksuelle, biseksuelle, trans- og queerpersoner. 

Regnbueflaget har sin oprindelse i Californien, men det anvendes i dag over hele verden.

Annonce
Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce