Annonce
Hvide Sande

Planer om udvidelse: Surfcenter har brug for mere plads

Det er blevet populært at dyrke vandsport på Ringkøbing Fjord, og derfor vil folkene bag Westwind Nord gerne udvide deres center på Gytjevej i Hvide Sande. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Folkene bag vandsportscentret Westwind Nord i Hvide Sande drømmer om at få mere plads til såvel grej som ansatte.
Annonce

Hvide Sande: Bølgerne kan gå højt, når man lufter planer om at bygge nyt, bygge om eller bygge til på en matrikel, der ligger naturskønt. Det ved Jens Møller, der er medejer af vandsportscentret Westwind Nord for enden af Gytjevej i Hvide Sande.

- Det er ikke noget, man bare lige får lov til, når man ligger, som vi gør, siger han.

Derfor glæder Jens Møller sig over, at Kystdirektoratet har givet dispensation til udvide surfcentret, der er ejet af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Jens Møller forklarer, at bygningen har ligget i vandkanten på Gytjevej siden starten af 1990'erne, og at sporten siden har oplevet en massiv vækst i Danmark. Hos Westwind Nord er der derfor brug for brug for mere plads til både surfergrej og personalegruppen, der tæller 15 ansatte i højsæsonen:

- I dag har vi 15 kvadratmeter personalerum med blandt andet både køkken og værksted, og det holder ikke, siger Jens Møller.

Han tilføjer, at der kan skabes langt bedre personaleforhold - inklusiv forbedrede toilet- og badefaciliteter - ved at renovere og flytte rundt på noget af det eksisterende byggeri, der vender mod vest.

Sådan er det tanken, at det ombyggede surfcenter Westwind Nord kommer til at tage sig ud set fra øst. Illustration: Malte Wolf Architekt
Annonce

Overdækket terrasse

I det modsatte hjørne af surfcentret - altså mod øst - er det ønsket at overdække en 40 kvadratmeter stor terrasse, der primært skal bruges til opbevaring af diverse udstyr.

- Det er ikke en voldsom udbygning. Hvis alt går vel, kan vi måske begynde på det i april. Ellers bliver det først efter sæsonen - altså hen i september og oktober, siger Jens Møller.

Lige nu er der lukket ned for vinteren hos Westwind Nord, der i marts tager hul på en ny sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce