Annonce
Hvide Sande

Planer om udvidelse: Surfcenter har brug for mere plads

Det er blevet populært at dyrke vandsport på Ringkøbing Fjord, og derfor vil folkene bag Westwind Nord gerne udvide deres center på Gytjevej i Hvide Sande. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Folkene bag vandsportscentret Westwind Nord i Hvide Sande drømmer om at få mere plads til såvel grej som ansatte.

Hvide Sande: Bølgerne kan gå højt, når man lufter planer om at bygge nyt, bygge om eller bygge til på en matrikel, der ligger naturskønt. Det ved Jens Møller, der er medejer af vandsportscentret Westwind Nord for enden af Gytjevej i Hvide Sande.

- Det er ikke noget, man bare lige får lov til, når man ligger, som vi gør, siger han.

Derfor glæder Jens Møller sig over, at Kystdirektoratet har givet dispensation til udvide surfcentret, der er ejet af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Jens Møller forklarer, at bygningen har ligget i vandkanten på Gytjevej siden starten af 1990'erne, og at sporten siden har oplevet en massiv vækst i Danmark. Hos Westwind Nord er der derfor brug for brug for mere plads til både surfergrej og personalegruppen, der tæller 15 ansatte i højsæsonen:

- I dag har vi 15 kvadratmeter personalerum med blandt andet både køkken og værksted, og det holder ikke, siger Jens Møller.

Han tilføjer, at der kan skabes langt bedre personaleforhold - inklusiv forbedrede toilet- og badefaciliteter - ved at renovere og flytte rundt på noget af det eksisterende byggeri, der vender mod vest.

Annonce
Sådan er det tanken, at det ombyggede surfcenter Westwind Nord kommer til at tage sig ud set fra øst. Illustration: Malte Wolf Architekt

Overdækket terrasse

I det modsatte hjørne af surfcentret - altså mod øst - er det ønsket at overdække en 40 kvadratmeter stor terrasse, der primært skal bruges til opbevaring af diverse udstyr.

- Det er ikke en voldsom udbygning. Hvis alt går vel, kan vi måske begynde på det i april. Ellers bliver det først efter sæsonen - altså hen i september og oktober, siger Jens Møller.

Lige nu er der lukket ned for vinteren hos Westwind Nord, der i marts tager hul på en ny sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce